Lapo Elkann pogosto kraljuje na naslovnicah tabloidov. Foto: EPA
Lapo Elkann pogosto kraljuje na naslovnicah tabloidov. Foto: EPA
Lapo Elkann
Policija je Elkann zaradi lažne prijave aretirala. Foto: EPA

39-letni vnuk pokojnega avtomobilističnega mogotca Giannija Agnellija in brat prvega moža Fiat Chryslerja Johna Elkanna, je zatrdil, da je bil zadrževan proti svoji volji. Svojo družino je obvestil, da ga je ugrabila ženska in mu grozi, da ji mora plačati 10.000 ameriških dolarjev, če želi, da mu ne skrivi lasu.

Družina se je zaradi zahteve po odkupnini obrnila na newyorško policijo, ki je pripravila zasedo in ob zaigrani predaji denarja aretirala dva moška, ki sta se mirno prisprehodila tja - eden je bil 29-letnik, domnevno prostitut, drugi pa kar Lapo.

Moral bo pred sodnika
Izkazalo se je, da je Lapo, ki po svetu slovi kot salonski lev in modna ikona, v ZDA priletel v četrtek, na spletu našel moško družbo, nato pa sta dva dni popivala ter uživala marihuano in alkohol, preden jima je zmanjkalo denarja. Lapo se je zato domislil tega - ne prav posrečenega - načrta, kako bo nekaj tisočakov izvabil iz denarnic svoje družine.

Policija ga je zaradi lažne prijave aretirala, ga pozneje sicer izpustila na prostost, vendar se mora 25. januarja zglasiti pred sodnikom. Njegova predstavnica za odnose z javnostmi Alessia Margiotta je odklonila uradni komentar na zadevo.

Življenje na robu
Lapo ima tudi sicer za seboj precej pestra leta, pogosto se je znašel na naslovnicah tabloidov.

Leta 2006 so ti poročali, da so ga golega in nezavestnega našli v stanovanju 53-letnega Donata Broca, transseksualne prostitutke, znane kot Patrizia. Prepeljan je bil v bolnišnico, kjer je tri dni ležal v komi, policija pa ga je nato preiskovala zaradi uživanja kokaina.

Lani so bili trije italijanski paparaci obtoženi, da so ga poskušali izsiljevati s posnetkom, na katerem naj bi bil ujet v "kompromitivnem vedenju in pod vplivom mamil", maja letos pa se je v središču pozornosti znašel tudi zato, ker je na zabavi po modni reviji Victoria's Secret brez njene privolitve poskušal poriniti jezik v usta igralki Umi Thurman.