Med nagrajenci za medijske nagrade ameriške gejevsko-lezbične zveze GLAAD je tudi Jennifer Lopez. Foto: Reuters
Med nagrajenci za medijske nagrade ameriške gejevsko-lezbične zveze GLAAD je tudi Jennifer Lopez. Foto: Reuters
Lupita s pričesko v slogu Grace Jones. Foto: Reuters

Jennifer so počastili v kategoriji Vanguard Award, v kateri želijo nagraditi zvezdnike, ki se pri svojem delu zavzemajo za pravice gejev in lezbijk. Glasbenica in igralka je ena izmed izvršnih producentk ABC-jeve serije The Fosters, v kateri lezbični par vzgaja biološke in posvojene otroke.

Lopezova je na podelitvi medijskih nagrad dejala, da je navdih za Fosterjeve našla pri svoji pokojni teti, ki se je morala spopasti s številnimi predsodki zaradi istospolne usmerjenosti, tako da nikoli ni imela družine. V seriji je videla odlično priložnost, da spodbudi spremembe in pove zgodbo o ljubeči družini, na čelu katere sta dve mamici.

Predsednica GLAADA Sarah Kate Ellis je za nagrajenko dejala: "S svojim delom pri seriji in stalno podporo istospolno usmerjenim Jennifer ni poslala le sporočila pripadnikom skupnosti LGBT, temveč s svojo zgodbo navdihuje tudi našo skupnost, navdihuje ves svet. Družina je ljubezen, in to je sporočilo, ki ga je Jennifer delila z milijoni skozi svoje revolucionarno delo pri seriji The Fosters."

Lopezova že leta glasno podpira skupnost LGBT, je pa tudi zagovornica enakosti v zakonski zvezi: "Verjamem, da ko se dve osebi, ne glede na spolno usmerjenost, najdeta in se ljubita, morata imeti enake možnosti za življenje tako kot vsi drugi."

V preteklosti so bili v isti kategoriji nagrajeni še: Antonio Banderas, Drew Barrymore, Kristin Chenoweth, Whoopi Goldberg, Josh Hutcherson, Janet Jackson, Eric McCormack, Liza Minnelli, Sharon Stone in Elizabeth Taylor.

Med zvezdniki sta izstopali tudi igralka Lupita Nyong'o in manekenka Naomi Campbell, ki sta predstavili novi pričeski. Naomi se je odločila za afropričesko, oskarjevka pa je "stavila" na pričesko v slogu kontroverzne glasbenice in igralke Grace Jones. Na rdeči preprogi je veliko pogledov pritegnila tudi igralka Ellen Page, ki je pred kratkim razkrila, da je lezbijka.

Ameriška gejevsko-lezbična zveza GLAAD je za izjemno pokrivanje gejevskih tematik v kategorijah filma, televizije, dokumentarcev, glasbe, gledališča, stripov in novinarstva januarja imenovala 93 nominirancev. Podeljevanje nagrad bodo nadaljevali 3. maja v New Yorku.