Janet Jackson je na svoje police pospravila novo nagrado za življenjske dosežke. Foto: Reuters
Janet Jackson je na svoje police pospravila novo nagrado za življenjske dosežke. Foto: Reuters
Pharrell Williams in Sean Combs
Pharrell Williams se je na odru pridružil Diddyju, ki je za prireditev pripravil posebni kolaž skladb. Foto: Reuters

"Do tega trenutka je za mano dolgo potovanje. Moje srce je polno," se je v čustvenem govoru razdajala Jacksonova. 49-letnica je pred dnevi naznanila, da lahko njeni oboževalci kmalu pričakujejo nov album. Med dobitniki glavnih nagrad večera so bili še raperka Nicki Minaj, ki je prejela nagrado za najboljšo izvajalko hiphopa, in Kendrick Lamar, ki je odnesel domov nagrado za najboljšega izvajalca hiphopa.

Kar štiriurna prireditev se je vrtela tudi okoli počastitve dela raperja Seana "Diddyja" Combsa. Njegova založba Bad Boy ravno letos praznuje 20. obletnico obstoja. V čast temu je združil na odru izvajalce, kot so Lil' Kim, Faith Evans, 112 in Pharrell Williams. Toda med nastopom se je spotaknil in padel. Kmalu za tem se je pobral in jo odnesel brez večjih posledic.

Med podelitvijo pa so se dotaknili tudi aktualne pereče teme v Združenih državah Amerike, ko so zahtevali boljše policijsko skrbstvo po težavnem letu. "BET se poklanja vsem, ki ste zavzeli ulice in opozorili, da so življenja temnopoltih državljanov pomembna. Vidimo vas in pozdravljamo vašo nezlomljivo moč," je dejal igralec Michael B. Jordan v imenu televizijske mreže.