Richard Branson je izgubil stavo, zato je en dan preživel v uniformi stevardese. Foto: Reuters
Richard Branson je izgubil stavo, zato je en dan preživel v uniformi stevardese. Foto: Reuters

Predsedniku in lastniku Virgin Groupa Bransonu se je najbolj nasmejal njegov prijatelj Tony Fernandes, predsednik uprave malezijske letalske družbe Air Asia X, ki je iz stavniškega dvoboja iz leta 2010 izšel kot zmagovalec.

Prijatelja sta se ob začetku sezone formule 1 leta 2010 namreč stavila, katero moštvo se bo med konstruktorji uvrstilo višje. Ker v sezoni 2010 tako Virgin Racing kot Lotus nista osvojila nobene točke, je stavo na koncu dobil Fernandes, ker je njegovo moštvo večkrat končalo na boljšem mestu kot Bransonovo. Poslovneža sta stavila, da bo tisti, ki izgubi, en dan preživel kot stevardesa na letalu drugega.

Poraženec svoje naloge ni sicer izpolnil takoj, tri leta pozneje pa se je na letalu družbe Air Asia X, ki je letelo iz avstralskega Pertha do malezijskega Kuala Lumpurja, pojavil oblečen v uniformo stevardese.

Sir Richard Branson je nalogo izpolnil do potankosti in tako ustregel standardom družbe - v letalu je potnikom stregel pijačo in prigrizke oblečen v rdečo uniformo, manjkali niso niti čevlji z visoko peto, moral pa si je tudi obriti noge in se naličiti. Fernandes se je Bransona usmilil do te mere, da mu je dovolil, da obdrži svojo brado.

Omenimo še, da bo izkupiček od promocijskega poleta - tisti, ki so si v živo želeli videti, kako se bogataški Branson znajde v vlogi stevardese, so morali za vozovnico odšteti 400 dolarjev - šel v dobrodelne namene. Denar bo Branson namenil otroški fundaciji Starlight.