Vojvodinja Cambriška se je v igro povsem vživela. Foto: Reuters
Vojvodinja Cambriška se je v igro povsem vživela. Foto: Reuters

Sodobna oblika kriketa, moštvenega športa, ki ga igrata dve skupini s po 11 igralci, se je razvila v Angliji, zelo priljubljen pa je tudi v drugih državah Commonwealtha.

Še posebej to velja za Indijo, zato sta se v nedeljskem popoldnevu na igrišče podala tudi vojvoda in vojvodinja Cambriška.

Par sicer slovi po tem, da rad tekmuje med seboj - William naj Kate nikoli ne bi bil kos v teniških partijah, prekositi pa je ni mogel niti v jadralni bitki, v katero sta se spustila na turneji po Avstraliji in Novi Zelandiji.

Obutev je ni ovirala
Tokrat pa v ospredju ni bil tekmovalni duh, saj so sodelovali tudi otroci, pač pa tekmovalna "oprava" vojvodinje Catherine.

Če je bil William oblečen tako kot domačini - v udobne hlače, srajco in čevlje -, je Kate močno izstopala, saj je nosila dolgo potiskano obleko indijske oblikovalke Anite Dongre, poglede pa je pritegnila predvsem njena obutev.

Nosila je namreč sandale z visoko polno peto, vse pa je presenetilo, kako zelo okretna je bila v njih. Visoko je vrtela palico, spretno odbijala trdo žogico ter tekala gor in dol po travnatem igrišču, še bolj pa je osupnila med podajanjem nogometne žoge, saj je brez težav skakala visoko v zrak in se podila za njo.