Zakonca Clooney pozivata k skupnemu uporu proti sovraštvu. Foto: Reuters
Zakonca Clooney pozivata k skupnemu uporu proti sovraštvu. Foto: Reuters

George Clooney in njegova žena Amal, ki sta poznana po svojih dobrodelnih akcijah, sta v torek v okviru svoje fundacije organizaciji Southern Poverty Law Center donirala milijon dolarjev. Kot poroča Los Angeles Times, se je zvezdniški par na ta način odločil finančno podpreti boj proti sovraštvu in rasizmu.

Podrobnosti o tem, za kaj bo denar porabljen, še niso znane, so pa pri neprofitni organizaciji sporočili, da je gesta Cloonijevih neposredno povezana z nasiljem, ki se je dogajalo na nedavnih protestih v Charlottesvilleu.

"Ponosna sva, da lahko podpirava organizacijo Southern Poverty Law Center v njenih prizadevanjih za preprečevanje nasilnega ekstremizma v Združenih državah. Kar se je zgodilo v Charlottesvillu in kar se dogaja v skupnostnih po naši državi, zahteva naš skupni upor proti sovraštvu," sta zakonca Clooney povedala v skupni izjavi.

Organizacija Southern Poverty Law Center iz Alabame je poznana po uspešno izpeljanih sodnih postopkih proti belim supremacistom, po klasicificiranju ekstremnih organizacij in po izobraževalnih programih, ki promovirajo strpnost. Trenutno naj bi po njihovih podatkih v ZDA obstajalo več kot 1600 ekstremističnih, sovražno nastrojenih skupin.