Gwyneth Paltrow in Chris Martin sta bila poročena deset let. Foto: AP
Gwyneth Paltrow in Chris Martin sta bila poročena deset let. Foto: AP

Šest let po ločitvi s priljubljenim glasbenikom je Gwyneth Paltrow v osebnem eseju za britanski Vogue spregovorila o njunem zakonu in ločitvi. Paltrow je spoznala, da se je njun zakon končal, že na potovanju po Italiji leta 2010. “Ne spomnim se, kateri dan je bil, niti kakšen je bil, a sem preprosto vedela, da je mojega zakona konec,” je zapisala o koncu tedna v Italiji ob njenem 38. rojstnem dnevu.

Igralka, sicer tudi blogerka, je še dodala: "Minila bi leta, ko bi midva na glas izrekla besede. Toda tisti konec tedna je jez počil ravno toliko, da sem slišala neizprosen drobec resnice. In postajalo je glasnejše, dokler to ni bilo edino, kar sem slišala."

Več let po dopustovanju se je poskušala prepričati, da je šlo le za “bežno misel”. Z Martinom sta “poskušala vse”, da bi rešila zakon, je zapisala, a priznava, da med odraščanjem ni bila izpostavljena veliko ločitvam. Tudi besedno zvezo "zavestno ločevanje", za katero sta se nekdanja zakonca odločila, ni slišala. "Odkrito rečeno se zdi izraz poln samega sebe, boleče progresiven in težko prebavljiv," opiše postopek, ki ga je predlagal njun zakonski terapevt.

Dodala je še, da sta si bila z Martinom blizu, čeprav se nikoli nista popolnoma navadila, da sta par. “Preprosto se nisva ujemala. Vedno je bilo nekoliko nelagodno in nemirno.”

Zvezdnika sta se trudila eno leto, preden sta uradno napovedala, da se “zavestno ločujeta”, piše Fox News. "Bili so zmage in porazi. Dnevi, ko nisva mogla stati drug ob drugem, ampak sva se vedno znova opomnila, zakaj si prizadevava." Zaradi fraze, ki je opisovala njuno ločitev, sta bila tarča posmeha. Njuna ločitev je bila končana leta 2014.

Kljub razpadu njune zakonske zveze je zvezdnica filma Iron Man poudarila, da sta s 43-letnim Martinom ostala v dobrih odnosih. Nekdanja zakonca imata skupaj dva otroka – 16-letno Apple Martin in 14-letnega Mosesa Martina.

"Dve različni ljubezni lahko sobivata"

Gwyneth Paltrow in Brad Falchuck. Foto: AP
Gwyneth Paltrow in Brad Falchuck. Foto: AP

Šest let pozneje Paltrow utemeljuje, da je ljubezen po koncu zveze še vedno mogoča. "V redu je ostati zaljubljen v dele svojega nekdanjega partnerja, v katere ste bili vedno zaljubljeni. Tako zavestno ločevanje pravzaprav deluje. Še vedno lahko zaradi partnerjevih čudovitih lastnosti čutite to, kar ste nekoč že čutili do te osebe. Namesto da čustva zatirate, se naslonite na nepoznavanje teh občutkov in jih raziskujte."

Paltrow se je leta 2018 poročila s producentom Bradom Falchuckom, s katerim sta se spoznala na snemanju priljubljene serije Glee. S skupnim življenjem nista hitela, na medene tedne pa sta se odpravila skupaj z njenim nekdanjim partnerjem Chrisom Martinom in njegovo takratno partnerico. "Vem, da mi je bil moj nekdanji mož dodeljen, da bo oče mojih otrok, in vem, da je moj sedanji mož izbran, da je tista oseba, s katero se bom skupaj postarala," je igralka sklenila svoj zapis. "Zavestno ločevanje nam omogoča, da prepoznamo, da ti dve različni ljubezni lahko sobivata in negujeta druga drugo."

Falchuk ima iz zakona s Suzanne Bukinik dva otroka – Isabello in Broodyja.