Slavna nemška manekenka je februarja lani večno zvestobo obljubila kitaristu skupine Tokio Hotel Tomu Kaulitzu. Foto: Reuters
Slavna nemška manekenka je februarja lani večno zvestobo obljubila kitaristu skupine Tokio Hotel Tomu Kaulitzu. Foto: Reuters

Čeprav naj bi šlo zgolj za prehlad, je zvezdnica na začetku tedna na družbenem omrežju Instagram razkrila, da si že več dni prizadeva opraviti test na novi koronavirus, vendar neuspešno. "Poskusila sem že pri dveh zdravnikih, a test tukaj preprosto ni na voljo," je Heidi Klum iz postelje sporočila svojim sedmim milijonom sledilcem na Instagramu. Manekenka in televizijska voditeljica je na posnetku pojasnila, da njeni simptomi vključujejo mrzlico, vročino, kašelj in izcedek iz nosu. “Ne počutim se dobro, zato sem ostala doma, da ne okužim še drugih,” je oboževalce spodbudila, da storijo enako.

Danes je na enem izmed družbenih omrežij delila posnetek, kako se z možem poljubita čez steklo, oba sta namreč v samoosamitvi, zato se izogibata skupnim stikom. Pod fotografijo je razkrila, da jima je po več neuspelih poskusih le uspelo opraviti testiranje in čakata na rezultate.

Njeno mesto za žirantskim omizjem, ki si ga deli še s Simonom Cowellom, Howiejem Mandlom in Sofio Vergara, je začasno zasedel Eric Stonestreet, ki smo ga spoznali v nanizanki Moderna družina (Modern Family).

Klumova ni edina, ki je imela težave pri iskanju testnega centra in opravljanju preizkusa za virus covid-19. "Sumim, da že imamo težave v dobavni verigi," stanje komentira senator Marco Rubio. Doktor Marty Makary z Univerze Johnsa Hopkinsa je v petek dejal, da je število trenutnih primerov v ZDA verjetno najmanj 50.000, resnično število pa zaradi pomanjkanja testnih kompletov, ki so bili dobavljeni prebivalstvu ZDA, ni znano.