Zakon Iman in Davida Bowieja je trajal 24 let. Foto: Reuters
Zakon Iman in Davida Bowieja je trajal 24 let. Foto: Reuters
David Bowie je po 18-mesečnem boju z rakom umrl januarja 2016, le dva dni po svojem 69. rojstnem dnevu. Foto: Reuters

"Nikoli več ne bom vstopila v zakonski jarem," je nekdanja manekenka dejala v intervjuju za revijo Porter magazine. "Ko sem pred nekaj časa govorila z znancem, sem v pogovoru omenila svojega moža. Sogovornik me je vprašal, ali govorim o svojem pokojnem možu. Odgovorila sem mu, da bo David vedno moj mož," pravi.

Iman, ki je bila z Bowiejem poročena 24 let, priznava, da v življenju sicer pogreša partnerja in bližino, a ne dovolj, da bi začela ponovno hoditi na zmenke. 63-letna lepotica okoli vratu sicer še vedno nosi ogrlico, na kateri je vgravirano Bowiejevo ime.

V intervjuju je spregovorila tudi o tem, da jo oboževalci še leta po zvezdnikovi smrti vztrajno ustavljajo na ulici, jo fotografirajo in ji izrekajo sožalje. "Vem, da oboževalci žalujejo, a naša bolečina ni primerljiva. Oni so izgubili vzornika, jaz pa moža in očeta svojega otroka," je še povedala.

Bowieju se je v zakonu z Iman rodila hčerka Alexandra Zahra Jones, ki danes šteje 18 let. Med intervjujem je Iman izpostavila tudi, da se Alexandra boji odseliti na svoje, saj ne želi, da je njena mama sama. "Vedno ji rečem: ti si moja odgovornost, in ne obratno," je jasna Iman.

Zakon Bowieja in Iman še danes velja za enega najdaljših zvezdniških zakonov nasploh. "Na takšno razmerje moraš biti pripravljen, poznati moraš prioritete, če ti je kaj drugega pomembnejše, raje dvakrat razmisli o poroki," je že pred leti poudarila Iman, ki je prepričana tudi, da je treba za uspešen zakon na stranski tir postaviti tudi kariero: "Če bi kariero postavila na prvo mesto, se nikoli ne bi poročila in imela otrok, ker vsega v življenju pač ne moreš imeti," pravi.