Joe Jackson s svojimi izjavami vedno znova izzove ogorčenje in zgražanje. Foto: EPA
Joe Jackson s svojimi izjavami vedno znova izzove ogorčenje in zgražanje. Foto: EPA
Žalna slovesnost za Michaelom Jacksonom
Michael je svoje premoženje zapustil svojim trem otrokom, del pa tudi materi. Foto: Reuters

Joseph Jackson je v oddaji News of the World presenetil s teorijo, da je za smrt njegovega sina, ki so ga mrtvega našli v njegovi postelji 25. junija lani, kriva njegova mama Katherine. Prepričan je, da bi njegova žena lahko preprečila sinovo smrt, če bi se bila pripravljena dejavno vključiti v njegovo življenje.

Joe trdi, da je bil sam zelo zaskrbljen zaradi sina, saj je bil videti "nekako čuden in krhek", zato je ženo prosil, naj ga obišče in "ga spravi v boljšo voljo". Ker pa se Katherine ni želela vmešavati v sinovo življenje in rušiti zidov zasebnosti, ki jih je postavil, je nato popzvezdnik umrl, je prepričan pevčev oče. Ob tem še dodaja, da je svoji ženi takoj po sinovi smrti dejal: "To se ne bi nikoli zgodilo, če bi mu stala ob strani."

"Vedno je bila ljubeča mati in babica"
Katherinini odvetniki in odvetniki, ki upravljajo zapuščino pokojnega pevca, so se na trditve odzvali z ogorčenjem in zatrdili, da gre le še za eno v vrsti podlih, krutih, lahkomiselnih in predvsem neresničnih izjav Josepha Jacksona. "Ves svet ve, da je gospa Jacksona vedno bila ljubeča mati in babica in da sta z Michaelom imela zelo pristen in poseben odnos," je v izjavi za javnost dejal eden izmed njenih odvetnikov Adam Streisand, in dodal: "Ves svet tudi ve, kdo je Joe Jackson, a se vseeno trudi, da tega ne bi nihče nikoli pozabil."

Podobno se je odzval tudi Howard Weitzman, ki vodi pevčevo zapuščino: "Namigovanja, da je bila ga. Jackson kakor koli odgovorna za Michaelovo smrt je nezaslišana. Katherine Jackson je bila ljubeča mati, ki je sina vse njegovo življenje podpirala. In to, kako zelo jo je ljubil in spoštoval, je vidno tudi iz Michaelove oporoke."

Joe dvomi o pristnosti oporoke
Kot je znano, Michaelov oče v oporoki ni bil omenjen (oz. je bil iz nje načrtno izpuščen, kot je po zvezdnikovi smrti pojasnil njegov odvetnik), medtem pa je Katherine v oporoki pevec določil za enega izmed dedičev (vse premoženje je razdelil med otroke in mater), in skrbnico njegovih treh otrok. Joe sicer dopušča tudi možnost, da je oporoka ponarejena, zaradi česar se je lotil temeljitega preučevanja listine, na kateri je zapisana poslednja volja pokojnega kralja popa.

Jackson starejši, za katerega se govori, da ni bil ravno zgleden oče, je sicer mnoge osupnil, ko se je po sinovi smrti pojavil na podelitvi nagrad BET in v intervjuju s precej neprizadeto držo govoril predvsem o smrti največjega zvezdnika na svetu in se le mimogrede "spomnil", da je bil Michael njegov sin. Hkrati pa v pogovor vpletel še oglas za svojo založbo.