Par sta postali šele lani septembra. Foto: Reuters
Par sta postali šele lani septembra. Foto: Reuters

Poroka je bila konec tedna, o obredu pa niso znane podrobnosti. Jasno je le to, da se je lezbični par poročil v Kaliforniji, kjer Jodie živi. Ta zvezna država je namreč ena izmed 17 ameriških držav, v kateri so poroke med istospolno usmerjenimi zakonite.

Jodie je šele lani na podelitvi zlatih globusov javno povedala, da je lezbijka, v govoru pa se je zahvalila tudi svoji dolgoletni partnerici Cydney Bernard, s katero sta 20-letno razmerje končali leta 2008. O njej je dejala, da je "pogumen starš, njena nekdanja ljubimka in sorodna duša za vse življenje". Skupaj sta vzgajali tudi sinova, Charlieja in Kita.

Jodie pa je očitno zdaj našla srečo v objemu Alexandre, ki je pred leti hodila s slavno voditeljico pogovornih oddaj in humoristko Ellen DeGeneres.

Izjemna filmska kariera
51-letna Fosterjeva se je v soju žarometov znašla zelo zgodaj, saj je že pri treh letih nastopala v televizijskih oglasih. Zaslovela je leta 1976 z vlogo mladoletne prostitutke v filmu Taxi Driver, ki ji je prinesla tudi nominacijo za oskarja. Od takrat je nastopila v več kot 40 filmih, za vlogo žrtve posilstva v filmu Obtožena je leta 1988 prejela zlati kipec. Ta uspeh je ponovila tudi tri leta kasneje, ko se je prelevila v FBI-jevo agentko Clarice Starling v uspešnici Ko jagenjčki obmolknejo. Preizkusila se je tudi kot režiserka.