Berlusconi ima nekoliko nenavaden smisel za humor, se strinjajo njegovi sosedje. Foto: EPA
Berlusconi ima nekoliko nenavaden smisel za humor, se strinjajo njegovi sosedje. Foto: EPA
Villa Certosa
Ugledni gostje nekdanjega premiera na obisk priletijo kar s helikopterjem. Foto: EPA

Najbogatejši Italijan, ki počitnikuje v svoji vili na Sardiniji, je povabljence na svoji zabavi 15. avgusta presenetil z lažnim vulkanskim izbruhom, Berlusconijevi sosedje pa so se tako prestrašili, da so poklicali gasilce.

Po klicu sosedov, ki so mislili, da pri Berlusconijevih gori, so gasilci res pridrveli. A so jim varnostniki nekdanjega premiera hitro pojasnili, da "je bil to le del zabave".

Poleg vulkanskega izbruha je Silvio goste prestrašil tudi z lažnim potresom, očarati pa jih je želel z veličastnim ognjemetom na umetnem jezercu, ki je ponos njegovega posestva.

Inšpektorji so ga nadlegovali spomladi
Vulkan so zgradili na umetno narejenem hribu, ki je na Berlusconijevem posestvu zrasel spomladi. Silvio je imel takrat težave s sardinskimi oblastmi, ki so mu očitale, da gre za črno gradnjo, mediji pa so to označili za škandal. Berlusconijev odvetnik Niccolo Ghedini je takrat vztrajal, da je v Villi Certosa "vse po predpisih".

Berlusconi je res "hud žurer"
Italijanski tisk se je po "vulkanski zabavi" pošalil, da je Il Cavaliere, kot so klicali Berlusconija, res vsestranski - je gradbenik, televizijski magnat, politik in za povrhu zabavljač. Razpisali so se tudi o razsipnih in nenavadnih zabavah, ki jih je organiziral medijski mogotec. V Marakešu v Maroku je pripravil rojstnodnevno zabavo za ženo, s prijatelji pa je večkrat ponočeval v nočnih klubih v Portu Redondu na Sardiniji.

Kot včasih rimski cesarji, danes Silvio ...
Posestvo na Sardiniji je Berlusconi kupil pred približno 20 leti, na njem pa je med drugim zgradil amfiteater v antičnem slogu, kaktusov vrt, bazen, že omenjeni deset metrov visok hrib in pokrit predor, skozi katerega je iz vile možen varen prehod do morja.

Dobrodošli, prijatelji!
V vili Certosi, ki ima 27 sob, je med drugim gostil nekdanjega španskega premierja Aznarja, britanskega premierja Blaira in ruskega predsednika Putina. A Silvio Berlusconi, ki je moral priznati poraz na aprilskih volitvah, Italijanom sporoča, da je kljub vsem zabavam še vedno resen politik, ki zelo zares jemlje svojo vlogo voditelja opozicije. Obljubil je, da bo branil "tisto polovico Italije, ki mu je zaupala".

70 svečk, prvi glasbeni album
Berlusconi, ki je že dolgo znan po svojih neapeljskih ljubezenskih napevih, pa je napovedal še eno "darilo" Italiji. 29. septembra, na svoj 70. rojstni, ki ga bo gotovo praznoval v velikem slogu, bo izdal glasbeni album. Pri glasbenem projektu mu pomaga neapeljski glasbenik Mariano Apicella. Berlusconi Italijanom že dolgo rad tudi zapoje - med letošnjo predvolilno kampanjo je računal, da mu bo petje prineslo kak glas, zato so radijske postaje vrtele pesmi, ki jih je napisal sam. Njegovi pevski začetki segajo daleč nazaj. Ko je bil še študent, je delal kot šansonjer na križarjenjih. Poleg ljudskih pesmi rad posluša tudi Beatle, Franka Sinatro in Deana Martina, je povedal pred kratkim.