Lani je Britanka dobila svojo zvezdo na Pločniku slavnih. Foto: EPA
Lani je Britanka dobila svojo zvezdo na Pločniku slavnih. Foto: EPA
Winsletova je bila za oskarja nominirana šestkrat, a kipec je osvojila zaradi vloge nacistične stražarke v koncentracijskem taborišču v Bralcu. Foto: EPA

Kate Winset ima v kopalnici postavljen zlati kipec, saj kot pravi sama, s tem dopušča, da lahko njeni gostje simulirajo zahvalne govore ob prejetju oskarjev v zasebnosti.

"Namen je, da vsi dvignejo kipec in začnejo: 'Rad bi se zahvalil svojemu sinu in očetu.' In vedno veš, kdo se je poigral s kipcem, ker ostane na stranišču še malo za tem, ko potegne vodo," je dejala Winsletova, ki je kipec osvojila za svojo vlogo v filmu Bralec leta 2009. "Vedno pridejo nazaj malce zardeli, kar me zelo zabava," je še dodala v pogovoru za revijo WSJ.

Igralka, ki se bo pojavila v prihajajočem biografskem filmu o Stevu Jobsu, ima v svoji vitrini tudi emmyja in grammyja. Priznava, da se ni nikoli počutila dobro, ko so jo mediji označevali za filmsko zvezdo. "Ne živim takšnega življenja. Ne na tak način, ko si zamišljam, da živi prava filmska zvezda," je dejala Winsletova.

Tako kot druge znane osebnosti se tudi ona ni izognila rumenim tabloidom, toda kot pravi sama, ni v poslu nikogar, ki bi te naučil, kako se spopasti z njimi. "Ne moreš samo ignorirati, ker pišejo neresnice," je dodala.

Ponosna na svoje zasebno življenje
Podobno kot Monica Bellucci tudi Winsletova na svoje telo gleda kot na inštrument, zato se trudi, da ga ohranja v najboljši možni formi. "Moram ostati zdrava bolj za tiste tri ljudi, ki me potrebujejo, kot zase, da zaigram v ... prizorih, kjer sem gola," je še dodala 39-letna igralka.

Ponosna je na to, da ji je v vseh teh letih uspelo ohraniti del svojega zasebnega življenja. "Nihče v resnici ne ve, kaj se je dogajalo v mojem življenju. Nihče ne ve, zakaj sem se ločila prvič in zakaj drugič. Na to sem ponosna," je dejala Winsletova.

Iz zakona z režiserjem Jimom Threapletonom ima Kate zdaj 13-letno hčer Mio Honey, iz zakona z režiserjem Samom Mendesom pa 10-letnega sina Joeja Alfieja. Od decembra 2012 je poročena s poslovnežem Nedom Rocknrollom (njegovo pravo ime je Ned Abel Smith). Decembra 2013 se jima je rodil sin Bear Blaze.