Iz Brazilije je dobila celo jaguarja. Foto: EPA
Iz Brazilije je dobila celo jaguarja. Foto: EPA
Elizabeta II.
Noro je zaljubljena tudi v pse. Foto: EPA
Elizabeta II.
Njena ljubezen do živali sega v rosna otroška leta.

Tako smo izvedeli, da je kraljica med drugim lastnica vseh kitov in delfinov v britanskem teritorialnem morju, med njenimi nekoliko manj običajnimi darili pa se najdejo tudi pravi eksoti. Častitljiva gospa je npr. v dar dobila pravcatega jaguarja, ki so ji ga pripeljali naravnost iz Brazilije.

Njene labode lahko vidite v Temzi
Njena ljubezen do živali sega še v rosna otroška leta, saj je prvega ponija dobila že pri petih. Strast do konj je očitno ni minila, saj ima trenutno kar 25 dirkalnih konj. Noro je zaljubljena tudi v pse, ima jih namreč kar 30, ki jo zvesto spremljajo skorajda na vsakem koraku.

Ima še 88 mladih labodov, ki jih lahko vidijo sprehajalci ob reki Temzi, kar pa v zadnjem času zna biti malce neugodno. Pretekli teden je namreč na Škotskem za posledicami zloglasne ptičje gripe umrl labod.

Čestitka je ostala na Luni
Elizabeto II. očitno zanima tudi vesolje, saj je po pristanku Apolla 11 na Luni leta 1969 ameriškim astronavtom takoj poslala prisrčno čestitko, ki so ga "vesoljci" spravili na mikrofilm in ga shranili v kovinski zabojnik, ki je ostal tam zunaj.

Zanimiv je tudi podatek, da se je mati kraljica, ki so ji občudovalci med drugim posadili celo javorov gaj, naučila voziti leta 1945, ko se je pridružila vojski.

Zbadljivih podatkov nikakor ne zmanjka, še več jih lahko najdete na tejle spletni strani.