Za številne najboljši košarkar vseh časov Magic Johnson je v nedeljo zvečer stopil z jahte in se fotografiral s številnimi oboževalci, ki so bili popolnoma navdušeni, je na svoji spletni strani poročal zagrebški časopis 24 sata. Nekdanji član moštva Los Angeles Lakers bo z družinskimi člani in prijatelji nekaj dni v Splitu, nato pa bo nadaljeval križarjenje po hrvaški obali in naprej po Sredozemskem morju.

Johnson je priplul v Split na prestižni jahti, ki je vredna 150 milijonov ameriških dolarjev. Tedenski najem plovila, na katerem so tudi telovadnica, kino, bazen, spa, masažna kad, nočni klub in najsodobnejša satelitska komunikacija, stane skoraj milijon dolarjev. Upokojeni košarkar je sicer zelo uspešen poslovnež. Njegovo bogastvo je ocenjeno na približno milijardo dolarjev.

Priljubljeni športnik je bil član košarkarske reprezentance ZDA, ki je bila znana kot Dream Team oziroma sanjsko moštvo. Na olimpijskih igrah v Barceloni leta 1992 so ZDA v finalu premagale Hrvaško, za katero so takrat med drugim igrali Dražen Petrović, Toni Kukoč, Dino Rađa in Stojko Vranković.

V svoji 15-letni profesionalni košarkarski karieri, ki se je končala leta 1996, je bil Johnson z Jezerniki petkrat prvak Lige NBA. Leta 1996 so ga umestili na seznam 50 največjih igralcev v zgodovini Lige NBA. Od leta 2002 je tudi član košarkarske hiše slavnih.