Na vrhu lestvice IMDb je letos pristala 26-letna Avstralka Margot Robbie. Foto: EPA
Na vrhu lestvice IMDb je letos pristala 26-letna Avstralka Margot Robbie. Foto: EPA
Emilia Clarke
Drugo mesto je pripadlo Emilii Clarke. Foto: EPA

To je pokazala lestvica spletnega portala IMDb, ki so jo sestavili na podlagi iskanj več kot 250 milijonov obiskovalcev strani. Avstralska igralka je letos vabila v kinematografe s svojo vlogo Harley Quinn v Odredu odpisanih. Prav tako je zaigrala ob boku Alexandra Skarsgårda v filmu Legenda o Tarzanu ter v Whiskey Tango Foxtrot. Leta 2014 jo je portal razglasil za zvezdnico, ki je naredila največji preboj na prizorišče. Lansko leto pa je pristala na tretjem mestu prej omenjene lestvice.

Drugo mesto je pripadlo "materi zmajev" v seriji Igre prestolov. Clarkova se je letos pojavila tudi v filmu Ob tebi, v katerem je zaigrala ob boku Sama Caflina (tudi enega izmed igralcev, ki so zaznamovali franšizo Igre lakote, v kateri se je vživel vlogo Finnicka Odaira).

Novinka na lestvici je 12-letna Brownova, ki je očarala javnost s svojo vlogo Eleven v Netflixovi seriji Stranger Things. Ob enem pa je pristala tudi na vrhu lestvice novincev. Prvo peterico največkrat iskanih igralcev v letu 2016 končujeta britanski igralec Tom Hardy in zvezdnica serije Gotham Morena Baccarin (tudi soproga glavnega zvezdnika serije Bena McKenzieja).

Kdo se je še uvrstil med deset najbolj iskanih igralcev, si lahko pogledate spodaj.