Marijo je po zmagi v središču Beograda lani pozdravilo več kot 30.000 ljudi. Foto: EPA
Marijo je po zmagi v središču Beograda lani pozdravilo več kot 30.000 ljudi. Foto: EPA
Marija Šerifović
Veliko prahu je dvignila, ko je med nedavno predvolilno kampanjo odkrito podprla radikalca Tomislava Nikolića. Foto: Reuters

Pevka se kar ne more izmotati iz spora z generalnim direktorjem srbske televizije RTS Aleksandrom Tijanićem.

Najnovejše govorice so, da Marija med Evrosongom ne bo nastopila v Areni, kjer bo uradno prizorišče dogajanja, temveč bo priredila ogromen brezplačni koncert na Ušću, sotočju Save in Donave.

Boj za slavne goste
"Marija bo med 20. in 23. majem v zahvalo svojim oboževalcem iz Srbije in tujine priredila veličasten koncert. Vse bo zares spektakularno, od ogromnega odra, dodelane razsvetljave, čistega zvoka," je dejal Marijin menedžer Saša Mirković in dodal, da bo posebni gost koncerta Paulo Coelho, slavni brazilski pisatelj, poleg njega pa naj bi udeležbo potrdilo še pet uglednih ljudi iz sveta kulture, ki se poleg njiju ponašajo z nazivom ambasadorji EU-ja za medkulturni dialog.

Da gre za res veliko stvar, dokazuje tudi to, da se bosta Mariji na odru pridružili tudi dve nekdanji evrosongovski zmagovalki, Ukrajinka Ruslana, ki je slavila leta 2004, in Turkinja Sertab Erener, ki je prepričala Evropo leto prej.

Evrosong brez lanske zmagovalke?
Pa bo Marija kljub vsemu nastopila tudi na Evrosongu, saj je bilo do zdaj povsem normalno, da zmagovalki pripada nekaj minut na domačem odru? Mirković je rekel: "Upam, da bomo kmalu rešili spor s Tijanićem in da bo Marija dobila mesto, ki ji pripada in ki si ga zasluži, tako na Beoviziji kot Evrosongu. Tudi gledalci si zaslužijo njen nastop."

A vse očitno le ne bo šlo tako gladko. Tijanić je še vedno "bojno" nastrojen: "Res je, da mi je Marijin menedžer ponudil, da zakopljemo bojne sekire. A preden se z njim usedem za isto mizo, se mora opravičiti za vse laži, ki jih je izrekel o RTS-u in meni. Dokler sem jaz tukaj, Mirković nima vstopa v stavbo RTS-a. Marija je dobrodošla, a brez njegovega spremstva."

A. P.