Par sta prvič postala leta 2015, imela vmes več težav, potem pa se dokončno razšla leta 2018. Paparaci so ju zdaj znova opazili skupaj za Malikov 27. rojstni dan, in sicer v družbi 23-letne Belle Hadid, Anwarja Hadida in njegove partnerice Due Lipe ter Yolande Hadid.

"Gigi in Zayn sta znova vzpostavila stike pred decembrskimi prazniki," je vir pojasnil za Entertainment Online. "V zadnjem mesecu je poskušal stopiti v stik z njo in odločila se je, da mu ponudi še eno priložnost. Vedno ga je imela rada, a potrebovala sta premor."

Vir je ob tem dodal še, da se je Zayn v tem času osredotočal na ustvarjanje nove glasbe in na svoje zdravje ter da se zdaj "počuti v redu".

Družina Hadidove naj bi bila srečna, da jima je uspelo najti način za premostitev sporov. "Mati Yolanda in sestra Bella sta ga imeli od nekdaj radi in sta nanj vedno gledali kot na družinskega člana." Prve govorice, da sta znova par, so se sicer pojavile med prazniki.

Razhod glasbenika precej potrl

Ko sta se razšla, je glasbenik na Twitterju zapisal, da sta imela zelo pomembno, ljubeče in zabavno razmerje in da Gigi nadvse spoštuje. Tri leta mlajša manekenka pa je na družbenem omrežju Maliku zaželela vse najboljše v prihodnosti: "Večno bom hvaležna za ljubezen, čas in življenjske lekcije, ki sva si jih delila z Z-jem."

Vir je takrat razkril, da je bil Malik zaradi razhoda precej potrt, saj je bil prepričan, da se bo z manekenko poročil. "Z njo se je želel ustaliti in z njo ustvariti družino," je dodal vir. Malik je Hadidovo že večkrat zaprosil za roko, toda Hadidova ni nikoli privolila. "Zayn misli, da Gigi do njega ni bila popolnoma iskrena in zato snubitve ni jemala resno. Želel si je, da bi se zaročila, toda dejala mu je, da je premlada in da želi v svoji karieri doseči še precej stvari, preden bo začela razmišljati o otrocih," je še dodal vir.