Od prvega aprila Meghan in Harry več ne zastopata britanske kraljice Elizabete II. Foto: AP
Od prvega aprila Meghan in Harry več ne zastopata britanske kraljice Elizabete II. Foto: AP

Vir blizu družine je za Entertainment Online pojasnil, da sta "tako kot številni starši tudi Meghan in Harry v teh razmerah osredotočena na Archieja in na družino kot celoto; ta čas poskušata kar najbolj izkoristiti in uživati v skupnem druženju".

Archie naj bi v zadnjem času močno užival v virtualnem druženju s svojimi vrstniki s pomočjo videoklica, vir pa je dodal še, da prvorojenec staršema v "teh težkih časih" prinaša ogromno veselja.

Tudi Meghan in Harry pa se nista mogla v celoti izogniti spremembi načrtov zaradi pandemije novega koronavirusa. "Številnim po svetu so se zaradi covida-19 spremenili načrti in tudi onadva nista izjemi," je pojasnil vir.

"A njuno delo se ni spremenilo – še vedno sta v stiku z dobrodelnimi organizacijami, s katerimi sta sodelovala že v preteklosti, in poskušata pomagati. Okoliščine so se spremenile, ne pa tudi njuna želja po pomoči in delo."

Ostala tudi brez profila na Instagramu

V sklopu ločitve od opravljanja kraljevskih dolžnosti sta morala tudi prenehati objavljati na Instagramu pod profilom sussexroyal. V poslovilnem sporočilu sta se zvezdnika zahvalila vsem svojim sledilcem in zapisala: "Trenutno so po vsem svetu najpomembnejši zdravje in dobro počutje ter iskanje rešitev za množico težav, ki so se pojavile kot posledica te pandemije. Preučila bova, kako lahko kar najbolj pomagava. Čeprav naju tukaj ne boste več videli, bova delala naprej."

Par je s svojo selitvijo v Los Angeles dvignil kar nekaj prahu, med drugim so se spet pojavila vprašanja glede tega, kdo bo financiral varovanje. Takoj se je oglasil tudi ameriški predsednik Donald Trump, ki je zatrdil, da ZDA ne bodo plačevale za njuno varovanje.

Meghan in Harry sta nato prek tiskovne predstavnice sporočila, da bosta te stroške poravnala sama. "Vojvoda in vojvodinja nimata nobenih načrtov, da bi za varovanje zaprosila ameriško vlado. Zagotovljeno imata zasebno plačano varovanje."

Družina bo imela dom tudi na Otoku

Po dogovoru bo dom družine na Otoku ostal Frogmore Cottage v bližini gradu Windsor, a bosta Harry in Meghan vrnila več kot tri milijone davkoplačevalskega denarja, ki sta ga porabila za obnovo te stavbe. Za bivanje v njej bosta plačevala najemnino in pokrila tudi vse stroške. 15-članska ekipa pomočnikov, ki je zanju skrbela v Buckinghamski palači, ne deluje več, za njuno javno podobo od zdaj skrbi podjetje Sunshine Sachs iz Hollywooda.