Monica Bellucci se ne boji staranja. Foto: Reuters
Monica Bellucci se ne boji staranja. Foto: Reuters
Sloboda Mićalović, Emir Kusturica in Monica Bellucci
Monica po Evropi promovira film Na mlečni poti. Foto: Reuters

"To se mi zdi erotično in erotika ni vprašanje starosti. Pozirala sem za Helmuta Newtona, ki je bil star 81 let, a v notranjosti tako mladosten. Rada imam izkušene moške, ki so se bojevali v vojni življenja," je povedala v intervjuju za italijansko Grazio.

Na vprašanje, ali ima novega moškega v svojem življenju, ni želela odgovoriti: "Z veliko težavo govorim o svojem zasebnem življenju. Kot igralka sem že tako preveč izpostavljena javnosti. Od nekdaj sem bila pozorna na to, da v svojem življenju ohranim prostor za življenje v vlogi žene in matere."

52-letna igralka, ki ima z Vincentom Casselom dve hčerki, 12-letno Devo in šestletno Leonie, se staranja ne boji, ravno nasprotno, komaj čaka, da postane babica: "Če bo imela katera od hčera otroke zgodaj, bi jih bila pripravljena vzgajati. To mi daje veliko moči, da brez žalosti razmišljam o visoki starosti."

"Noro" snemanje s Kusturico
Italijanka, ki že leta živi v Parizu, trenutno promovira film Na mlečni poti režiserja Emirja Kusturice, ki je naletel na odličen odziv med občinstvom. Ravno ta film je nekaj najbolj "norega", kar je Monica storila v zadnjem obdobju svojega življenja: "Snemali smo ga tri leta, naučila sem se govoriti srbsko, plavala sem v ledeni vodi, skočila sem s skal ... Popolnoma sem se vživela v vlogo ženske, ki je pripravljena tvegati."