Pevka je morala biti zaradi operacije glasilk povsem tiho. Foto: Reuters
Pevka je morala biti zaradi operacije glasilk povsem tiho. Foto: Reuters
Sorodna novica Miley Cyrus bo morala biti en mesec povsem tiho

"V zadnjem letu mi je bilo resnično pomembno, da sem bila trezna, saj sem želela izboljšati svoje pevske in glasbene sposobnosti," je povedala 27-letnica. Zvezdnica, ki je zaslovela v Disneyjevi televizijski nanizanki Hannah Montana, je novembra prestala operacijo. Njene glasilke so bile zaradi čezmerne uporabe, odrov je namreč vajena že od 12. leta, preveč uničene, zato je bila operacija neizogibna. Štirje tedni brez pogovarjanja, zgolj pisanje na belo tablo, so jo navadili na mirnost in tišino, je povedala.

V nadaljevanju pogovora je pevka poudarila, da je bila zadnjih šest mesecev popolnoma trezna. Čeprav je sprva poudarila željo po umetniškem izboljšanju, pa to ni edini razlog, da je prenehala jemati mamila. To je storila tudi zaradi svojega duševnega zdravja, piše CNN. "Sprva je šlo samo za operacijo, ampak sem veliko razmišljala tudi o materi. Bila je posvojena in po njej sem podedovala nekatere občutke, ki jih je imela. Strah pred zapuščenostjo, željo po dokazovanju, da si ljubljen in vreden. Starši mojega očeta so se razšli, ko je bil star tri leta. Spraševala sem se, zakaj sem takšna, kakršna sem?" Da bi razumela svoje občutke, se je posvetila raziskovanju svoje družine, v kateri je veliko zasvojenosti in izzivov na področju duševnega zdravja. "Z razumevanjem preteklosti veliko jasneje razumemo sedanjost in prihodnost."

Cyrusova je dodala, da ima treznost vseeno stigmo, še posebej zanjo oziroma za mlade nasploh. "Družba te vidi kot manj zabavnega. Pri treznosti mi je najbolj všeč to, da se zbudim popolnoma prisebna. Ne želim se prebujati slabotna in omotična. Želim se zbuditi pripravljena na nov dan."