Foto: Reuters
Foto: Reuters

Odvetnik Blauelove je za britanski časopis potrdil, da je bila dokumentacija vložena, sam pa upa, da bo zadeva rešena sporazumno. O podrobnostih odredbe sicer ni želel govoriti, vendar se namiguje predvsem na avtobiografijo, ki jo je Elton John izdal lani, piše The Guardian. V knjigi Me (Jaz) je zvezdnik razkril nekaj podrobnosti o njunem partnerskem odnosu, o katerem sta do takrat vztrajno molčala.

Par se je spoznal leta 1983 v Londonu, v času, ko je Elton pripravljal album Too Low for Zero. Manj kot leto pozneje se je Blauelova pridružila pevčevi ekipi na turneji po Avstraliji. Par se je poročil na valentinovo leta 1984 v Sydneyju. Čez štiri leta sta se razšla, pevec pa je kmalu zatem javno priznal svojo istospolno usmerjenost. "Zlomil sem srce nekomu, ki sem ga brezpogojno ljubil in on mene, nekomu, ki ga nikakor ne morem kriviti za nič," je v avtobiografiji John opisal ločitev.

73-letnik se je leta 2014 poročil z dolgoletnim partnerjem Davidom Furnishem, skupaj imata dva otroka, devetletnega Zacharyja in sedemletnega Elijaha. V knjigi je razkril tudi, da je Renate Blauel povabil na obisk, ko je prvič postal starš, vendar je povabilo zavrnila. “Želel sem jo videti, želel sem si, da je tudi ona del našega življenja, mi pa na neki način del njenega,” je zapisal v knjigi. “Ampak tega ni hotela, sam pa sem spoštoval njeno odločitev”.