Partner 21-letne Bobbi Kristine, ki od nedelje leži v umetni komi, je postal prvi osumljenec v preiskavi nesreče. Foto: EPA
Partner 21-letne Bobbi Kristine, ki od nedelje leži v umetni komi, je postal prvi osumljenec v preiskavi nesreče. Foto: EPA
Poklon Whitney Houston
11. februarja bodo minila tri leta od smrti Whitney Houston. Foto: Reuters

Nick Gordon je bil ključna figura v življenju Brownove. V družino Houston je prišel, ko je bil star 12 let. Takrat ga je pod svoje okrilje vzela Whitney, saj njegova mati ni bila sposobna skrbeti zanj. Toda pokojna r'n'b diva ga ni nikoli uradno posvojila. Brownova ga je klicala brat, on pa njo sestra.

Medsebojna naklonjenost je z leti prerasla v ljubezensko razmerje in leta 2012 - kmalu po materini smrti - sta se zaročila. Lani sta razglasila, da sta poročena, čeprav ni nobenih uradnih dokumentov, ki bi to potrdili. Prav Gordon naj bi bil po poročanju medijev tisti, ki je našel Brownovo nezavestno v kadi v njunem domovanju blizu Atlante.

Incident spominja na tragično smrt r'n'b dive, ki so jo pred tremi leti (11. februarja bo tretja obletnica) našli mrtvo v kadi v Beverly Hiltonu v Los Angelesu - na predvečer podelitve grammyjev. A vzrok za nesrečno usodo Brownove še ni znan.

Mediji poročajo, da je 21-letnica pred incidentom dobila poškodbe, katerih vzrok je še neznan. Preiskovalce domnevno prav tako vznemirja vprašanje, zakaj so jo našli v kadi z obrazom, obrnjenim navzdol. Po poročanju TMZ-ja naj bi več virov potrdilo, da je bilo v zvezi med Gordanom in Brownovo prisotno nasilje. In tako je vedno več prstov usmerjenih v Gordona.

Brownova je v tem trenutku še vedno v umetni komi. Ob njej je tudi njena 81-letna babica Cissy Houston. Po poročanju USA Today se je mati Whitney Houston v bolnišnici pridružila očetu svoje vnukinje Bobbyju Brownu. Tam pa ni Gordona, saj je proti njem vložila nalog o prepovedi približevanja Patricia Houston.

Po smrti Houstonove je Brownova postala edina dedinja 115 milijonov dolarjev vrednega imperija, toda po smrti mame se je soočala z depresijo in se zatekla k mamilom. Brownova je tako prejemala žepnino, ki jo je odmerjala njena teta Patricia - vršilka oporoke Houstonove.

Zdravniki so svojcem že pred tremi dnevi sporočili, da se za 21-letno dekle, ki je od nedelje v umetni komi in z minimalno možgansko dejavnostjo, ne da storiti ničesar več. Odločitev o tem, koliko časa jo bodo še ohranjali priklopljeno na napravah, mora sprejeti Brown.