V zakonu sta zdržala 18 let. Foto: Reuters
V zakonu sta zdržala 18 let. Foto: Reuters

Ameriška igralka je v petek na losangeleškemu sodišču vložila ločitveni zahtevek, v katerem kot razlog za ločitev navaja nepremostljive razlike.

"Premišljeno in sporazumno sva se odločila, da končava skoraj 20 let trajajočo zakonsko zvezo na ljubeč in prijazen način, spoštujoč drug drugega, naše družine, prijatelje in lep čas, ki sva ga skupaj preživela," sta igralca sporočila v sporočilu za javnost.

Igralca, ki sta se za ločitev odločila sporazumno, si bosta delila skrbništvo nad 17-letno hčerko Stello Banderas. Melanie zahteva tudi preživnino.

56-letna Griffithova in tri leta mlajši Banderas, ki sta se zaljubila na snemanju komedije Two Much, sta se poročila leta 1996.

Melanie Griffith, ki je leta 1989 z nastopom v komediji Working Girl osvojila zlati globus, se že četrtič ločuje - dvakrat je bila poročena z igralcem Donom Johnsonom (skupaj imata 24-letno hčerko Dakoto, ki jo bomo kmalu videli v filmu 50 odtenkov sive), enkrat pa z igralcem Stevenom Bauerjem. Banderas je bil pred Melanie devet let poročen s špansko igralko Ano Lezo.