Igralec je pred sodišče prvič stopil junija. : Reuters
Igralec je pred sodišče prvič stopil junija. : Reuters

Ronald Jeremy Hyatt, bolj poznan po umetniškem imenu Ron Jeremy, je nastopil v več kot 1700 filmih za odrasle, zdaj pa mu zaradi domnevnih spolnih napadov, ki so se zgodili med letoma 2014 in 2019, grozi visoka zaporna kazen.

Hyatta so sprva tri ženske obtožile posilstva, ena spolnega napada, od takrat pa so svojo zgodbo delile še druge. Losangeleški tožilci so tako v sredo sporočili, da so na seznam obtožb dodali še sedem napadov, med katerimi so tudi tri obtožbe posilstva.

Zdaj mu skupno grozi 11 obtožb posilstva, 8 spolnega napada in 16 obtožb drugih spolnih zločinov. Če ga bodo na sodišču obsodili, ga lahko doleti zaporna kazen, ki v skupnem seštevku znaša več kot 330 let.

Vse obtožbe vztrajno zanika

Tožilci med drugim trdijo, da je maja 2014 v stanovanju v zahodnem Hollywoodu posilil 25-letno žensko, leta 2016 v lokalu v Los Angelesu spolno napadel 33-letno žensko in posilil 46-letnico, leta 2017 pa v istem baru posilil še 30-letno žensko.

Igralec vse obtožbe, ki so se pojavile, vztrajno zanika, za nedolžnega se je izrekel tudi pri vseh novih obtožbah. "Nikoli nisem in nikoli ne bom nikogar posilil," je povedal pred časom. Na Twitterju pa je zapisal: "Nedolžen sem pri vseh očitanih zločinih. Komaj čakam, da bom lahko svojo nedolžnost dokazal na sodišču! Hvala za vso podporo."

Jeremyjev menedžer Dante Rusciolelli je po prvem zaslišanju, ki je potekalo junija, prekinil sodelovanje s pornozvezdnikom in dejal: "Upamo, da te obtožbe zoper njega niso resnične, če pa so, upamo, da bo v celoti obtožen v skladu z zakonom."