Poroko sta napovedala pred enim letom, za oba pa bo to prvi skok v zakon. Foto: EPA
Poroko sta napovedala pred enim letom, za oba pa bo to prvi skok v zakon. Foto: EPA

Albert bo svojo izbranko, nekdanjo južnoafriško plavalko Charlene Wittstock, v razkošnem obredu pred oltar popeljal drugega julija, predtem pa si je privoščil še nekaj dni brez svoje zaročenke. Po poročanju Žurnala24 je tako pretekli konec tedna stran od oči radovedne javnosti z družbo preživel na slovenski obali, v Portorožu.

"Bilo je zelo skrivnostno"
Princ se je na zasebnem obisku zadržal tri dni, po pristanku na brniškem letališču pa se je odpravil na obalo. Ni znano, v katerem hotelu je prenočeval, so pa ga v soboto zvečer opazili v enem izmed tamkajšnjih lokalov.

"Vse skupaj je bilo zelo skrivnostno. Prispeli so okoli pol enajstih zvečer in se zabavali do pol štiri zjutraj. Najprej so se zadržali spodaj v lokalu, nato pa so se umaknili na VIP-teraso, kjer so bili čisto sami," je za časopis dejal vodja lokala.

53-letni princ naj bi bil zelo prijazen, kar se tiče zasebnosti pa ni imel posebnih zahtev. Portorožane je prosil le, naj ne obvestijo nobenega fotografa ali medija.

Kdor kaj šteje, bo v Monaku
Na že drugo veliko kraljevsko poroko letos - spomnimo, konec aprila sta v zakon skočila britanski princ William in Kate Middleton -, je povabljenih 21 vodij držav, med njimi Nicolas Sarkozy, več kot 15 članov drugih kraljevih družin, kot so španski princ Felipe in švedski kralj Karl Gustaf z ženo Silvio in hčerko Victorio, ter ljudje iz sveta zabave. V Monte Carlo naj bi tako prišli tudi modni oblikovalec Karl Lagerfeld, igralca Demi Moore in Ashton Kutcher, supermodela Karolina Kurkova in Naomi Campbell in britanski igralec Roger Moore.