Če želi na prostost, mora plačati dva milijona. Foto: Reuters
Če želi na prostost, mora plačati dva milijona. Foto: Reuters
Suge je zbežal s kraja nesreče. Foto: Reuters

Po pisanju ameriških medijev so težave nastale na snemanju filma Straight Outta Compton, ko se je tja pripeljal Suge. Varnostniki naj bi mu zabičali, naj zapusti snemanje, takrat pa naj bi se prave težave začele ... Najprej se je spustil v pretep z dvema možema, ki naj bi ga izzvala. Očividci pravijo, da je Suge želel zbežati in je tako vstopil v poltovornjak, zapeljal je vzvratno in pri tem povozil svojega prijatelja Terryja Carterja, ki se je s Sugeem pripeljal na filmsko snemanje.

Po dogodku je zbežal z mesta dogodka, policija pa je za njim izdala tiralico z opozorilom, da je moški nevaren in oborožen. Suge se je predal pred nekaj urami, po zaslišanju pa so ga privedli pred sodnico, ki je odredila plačilo varščine dva milijona dolarjev.

Suge z lažjo poškodbo, Tupac ni imel te sreče
To ni prvič, da je Suge izgubil svojega prijatelja. Skupaj s svojim tesnim prijateljem Tupacom Shakurjem sta se leta 1996 vračala z boksarskega spopada med Mikom Tysonom in Bruceom Seldonom v Las Vegasu, kjer so se Shakur in njegovo spremstvo zapletli v spor z nekim neznancem, 25-letni raper pa je šest dni po streljanju umrl v bolnišnici. Suge jo je odnesel z lažjo poškodbo.

Na Knighta so streljali tudi lansko poletje na zabavi, ki jo je v enem izmed klubov v Los Angelesu pred podelitvijo nagrad VMA priredil Chris Brown, pa tudi leta 2005 v Miamiju, in to prav tako na zabavi tik pred podelitvijo nagrad MTV-ja, ki jo je priredil raper Kanye West. Ustreljen je bil v nogo in je hitro okreval. Ker naj bi bil Knight vpleten v umor raperja Notoriusa B.I.G.-ja kot maščevanje za Tupacovo smrt, je policija takrat preučevala možnost, da je šlo za maščevanje.

V preteklosti pa je streljal že tudi Knight sam - leta 1992 so ga tako obtožili napada s strelnim orožjem, nekaj let pozneje pa so ga zaradi kršenja sodne odredbe o prepovedi nošenja orožja za pet let postavili za rešetke.

Knight je skupaj z Dr. Drejem ustanovil rapersko založbo Death Row Records v devetdesetih v Los Angelesu, na poti k slavi je pomagal tudi raperjema Snoop Doggu in Tupacu Shakurju.