Grandejeva je bila ena izmed nastopajočih na pogrebu Arethe Franklin. Foto: Reuters
Grandejeva je bila ena izmed nastopajočih na pogrebu Arethe Franklin. Foto: Reuters
Neprimerna pozicija pastorjeve roke je razburila javnost. Foto: AP

Uporabniki družbenih omrežij so njegove poglede, ki so bili usmerjeni v pevko med izvajanjem skladbe (You Make Me Feel Like) A Natural Woman, ogorčeno obsodili. Večina jih je označila za "nagnusne".

Toda to ni bil edini trenutek, ko je bila 25-letna pevka v središču pozornosti. Na njen račun se je pred nastopom pošalil častitljivi Charles H. Ellis III, ki je pogreb vodil.

"Moram se vam opravičiti, ker nisem na tekočem. Moja 28-letna hčerka mi je rekla: 'Oče! Star si 60 let.' Ko sem videl, da bo Ariana Grande na programu, sem mislil, da je to novost Taco Bella," je dejal Ellis. Pevka se je skupaj z občinstvom smejala, a kritiki so pastorju zaradi opazke, ki je ciljala na latinskoameriško ime pevke, očitali rasizem.

Pastor se je bil nazadnje prisiljen Grandejevi javno opravičiti, saj ga je zaneslo tudi, ko si je z njo delil oder - z desno roko jo je objel in pri tem zagrabil za oprsje.

Opravičilo za otipavanje
Posnetki pastorja, ki mlado pevko drži v objemu, so zaokrožili po spletu in razburili javnost. Zdelo se je tudi, da je Grandejevi ob tem izjemno neprijetno, saj se je skušala držati čimbolj daleč stran od njega.

"Nikdar ne bi načrtno prijel ženske za dojko ... Ne vem, kaj se je zgodilo, verjetno sem jo objel z eno roko ... Morda sem šel čez mejo, morda sem bil preveč prijateljski ali sproščen. Še enkrat, se opravičujem," je dejal kasneje Ellis.

Številni so se sicer obregnili tudi v "neprimerno" oblačilo 25-letnice. Pevka je namreč za pogrebno slovesnost izbrala kratko črno obleko.

Pogreb "ljudske kraljice" je potekal v ožjem krogu, saj so se ga lahko udeležili zgolj tisti s povabilom. Na pogrebu sta bila poleg Clintona in Grandejeve še Whoopi Goldberg in Stevie Wonder.