Septembra se je Shannen pojavila na dobrodelnem dogodku, na katerem so zbirali sredstva za boj proti raku. Foto: Reuters
Septembra se je Shannen pojavila na dobrodelnem dogodku, na katerem so zbirali sredstva za boj proti raku. Foto: Reuters

Zdaj 45-letna nekdanja zvezdnica serije Beverly Hills je gostila dobrodelni dogodek, na katerem so zbirali sredstva za pomoč trpinčenim psom, za tabloid Us Weekly je povedala: "Rak je zame, čeprav zelo težka izkušnja, blagoslov. Za vedno me je spremenil kot človeka in predrugačil moje življenje na načine, ki jih niti opisati ne znam."

Dohertyjeva je dodala, da jo je "bitka njenega življenja" navdihnila za pomoč drugim, vso podporo, ki jo je prejela od oboževalcev in drugih bolnikov med bojem z rakom, pa želi usmeriti v dobroto. Povabilo, da gosti dobrodelni dogodek, nekdaj ne prav priljubljena zvezdnica, ki je slovela po vedenju "dive", vidi kot veliko čast.

Na dogodku jo je spremljal mož Kurt Iswarienko, ki je posnel besede, s katerimi je "izganjalka raka", kot se malo v šali malo zares poimenuje Shannen, nagovorila občinstvo: "Rak te lahko osami in potre, lahko zasenči vse drugo v življenju. Usode živali so se dotaknile mojega srca in obnovile moj zagon, da kopljem globlje in nadaljujem svojo osebno bitko."

Shannen Doherty je o bolezni prvič spregovorila leta 2015, ko je izvedela za diagnozo raka na prsih, ki se je nato razširil tudi na bezgavke. Odtlej je prestala odstranitev dojke, obsevanje in kemoterapijo. Njena prizadevanja za dvig zavedanja o raku - večkrat je javno pozvala k rednemu pregledovanju dojk in govorila o pomembnosti zgodnjega odkrivanja bolezni - je pohvalil tudi nekdanji soigralec iz serije Luke Perry.