Christine Elise in Jason Priestley sta se med letoma 1992 in 1997 sestajala tudi v zasebnosti. Foto: Getty/Guliver
Christine Elise in Jason Priestley sta se med letoma 1992 in 1997 sestajala tudi v zasebnosti. Foto: Getty/Guliver
Približuje se 25 let od prve epizode Beverly Hills. Foto: Getty/Guliver

Oče Jim, mama Cindy ter dvojčka Brandon in Brenda so hitro postali del hitrega in drznega življenjskega sloga Beverly Hillsa. V dobrem in slabem. Večkrat v slabem, saj je ustvarjalec serije Aaron Spelling skupaj z ekipo izkoriščal elemente drame, da je občinstvo soočil s serijo perečih vprašanj in težav v družbi.

En teden se je ukvarjal z zasvojenostjo z mamili, drugi teden z rasizmom ... Gledalci so serijo vzeli za svojo. Jason Priestley, Shannen Doherty, Jennie Garth, Luke Perry, Brian Austin Green, Tori Spelling, Gabrielle Carteris in celo Tiffani-Amber Thiessen, ki se je igralski zasedbi pridružila v peti sezoni, so postali najstniške ikone.

Serija je trajala 10 sezon, v kateri so nanizali 293 epizod. Toda nekateri trenutki so ostali gledalcem bolj v spominu, spet drugi manj. Ena izmed večjih malo pozabljenih sprememb se je zgodila v drugi sezoni, ko je v šolo prikorakal nov lik, in sicer Emily Valentine, ki jo je upodobila Christine Elise.

Dosje: Christine Elise
Pankrokerica z usnjeno jakno in motorjem je izstopala iz povprečja deklet v seriji. Takoj je našla pot do Brandonovega srca, toda podoba prijaznega dekleta se je skozi sezono spreminjala. Postala je prvi pravi osovraženi lik v seriji, potem ko je Brandonu dala mamilo na rejvu, ga zasledovala, ko jo je zapustil, in zažgala splav.

"Njen lik je izstopal, ker je bila prva - prva izmed drugačnih. Bila je prva, ki je premešala karte v seriji. Ni bilo drugih porednih otrok, ona je bila nova in morda celo prva, ki je imela kakršno koli dramatično zasnovo," je dejala Elise v zadnjem pogovoru za spletno stran Complex. Postala je ikona za vse najstnike, ki niso izstopali in niso bili popularni.

Pred 25 leti še ni bilo sledu o generaciji, ki je prikovana na družbena omrežja, tako da igralka ni nikoli prejela večje količine sovražnih sporočil. "Dobila sem eno negativno pismo oboževalcev. Napisalo ga je šest malih deklet, kjer me je ena izmed podpisanih naslovila za 'psa ženskega spola', druga pa me je posvarila, naj se izogibam Dylana," se je spominjala Elisova.

Njen lik so ustvarjalci serije poslali v Francijo, da bi postala biologinja. Elisova pa je še leta dobivala spodbudne besede oboževalcev, ki so se zaljubili v Emily Valentine.