Zaradi odvisnosti in nenavadnega sloga je Amy tarča tabloidov in paparacev. Foto: EPA
Zaradi odvisnosti in nenavadnega sloga je Amy tarča tabloidov in paparacev. Foto: EPA

Amy, ki se je pred nekaj dnevi po dveh letih zakona ločila od Blaka Fielderja-Civila, s svojim težavnim obnašanjem znova polni časopisje.

Incident, zaradi katerega je Amy morala na sodišče, se je zgodil 26. septembra lani na nekem dobrodelnem plesu, ko je plesalka Sherene Flash zaprosila slavno pevko, ali jo lahko fotografira. V tem trenutku pa se je na fotografijo skušal zriniti še očitno opiti prijatelj Flashove, nakar je Winehousovi prekipelo in je Flashovo udarila s pestjo po očesu.

Tožilstvo je na sojenju, ki se je začelo v četrtek, trdilo je šlo za nameren napad, Winehousova pa je ves čas zatrjevala, da je le poskusila odmakniti roko oboževalke ter dejala, da je bila prestrašena. Sodnik Timothy Workman je po predstavitvi dokazov dejal, da ni prepričan, ali je bil napad dejansko nameren, zaradi česar je odločil, da je 25-letna pevka nedolžna v napadu na Flashovo.

Boljši časi za Amy?
Tiskovni predstavnik 25-letne pevke, ki je ob odhodu iz sodne dvorane novinarjem, fotografom in snemalcem dejala, da občuti olajšanje ter da gre domov, dejal: "Amy bi se rada zahvalila svoji družini, prijateljem in odvetnikom za podporo v težkih trenutkih. Amy je vedno dejala, da je nedolžna, zelo je srečna, da lahko gre naprej s svojim življenjem ter pusti to obdobje za seboj."