Foto: Reuters
Foto: Reuters

Izziv je spodbudil poslovnež Michael Rubin, ki je slavne prosil, da ponudijo "unikatna doživetja". Nekatera so na voljo tistim, ki na posameznih dražbah ponudijo največ, spet druga pa so na voljo vsem, ki donirajo več kot 10 dolarjev.

Zelo hitro se je na izziv odzvalo več kot 50 znanih obrazov, ki so že zbrali več kot skoraj šest milijonov dolarjev za izbrane ameriške dobrodelne organizacije.

Justin Bieber je obljubil, da bo prišel na dom oboževalke – seveda po končani karanteni – za intimno izvedbo uspešnice iz leta 2009 One Less Lonely Girl.

Justin Timberlake in Bill Murray se bosta z zmagovalcem pomerila v golfu, Matthew McCounaghey pa bo donatorja povabil, da si z njim ogleda tekmo ameriškega nogometa v Teksasu.

Ellen DeGeneres in njena žena Portia de Rossi bosta prispevali milijon dolarjev, hkrati pa bosta enemu donatorju ponudili možnost, da skupaj z Ellen vodi eno izmed njenih oddaj.

Tako DeGeneresovo kot McCounagheyja je k izzivu povabil DiCaprio, ki bo oboževalcu ponudil priložnost, da se njemu, Robertu De Niru in režiserju Martinu Scorseseju pridruži na snemanju njunega novega filma.

"Če ste se kadar koli spraševali, kako je delati z velikim Martinom, je to vaša priložnost," je dejal DiCaprio.

Organizatorji izziva, ki so ga poimenovali All In Challenge, upajo, da bodo za otroke, starejše in delavce, ki so najbolj izpostavljeni, zbrali 100 milijonov dolarjev, še poroča BBC.

Na trenutno krizo so se tudi zunaj tega izziva odzvali številni znani, ki so pomagali z denarnimi donacijami. Lady Gaga je prispevala 35 milijonov dolarjev, Rihanna se je s petimi milijoni dolarjev osredotočila na dostopnost testiranja v Afriki in zaščitno opremo, Elton John pa je prispeval milijon dolarjev za vpliv, ki ga bo imel covid-19 na oskrbo bolnikov z virusom HIV v državah tretjega sveta.