Kimuro so našli na njenem domu, vzroka smrti pa niso razkrili.

Kot poroča AFP, je Kimura na družbenih omrežjih v zadnjem času objavljala precej temačna sporočila in se poslavljala od svojih oboževalcev.

Njena smrt je v javnosti izzvala ogorčenje nad spletnim ustrahovanjem. "Žal mi je, Hana, da je bil ta svet krut do tebe in da nisi mogla najti svojega miru," je na Twitterju zapisal eden njenih oboževalcev.

Smrt Kimure je na Twitterju naslovil tudi Yukio Hatoyama, nekdanji japonski premier, ki je zapisal, da bi morala Japonska razmisliti o uvedbi strogih kazni za tiste, ki se na spletu grobo spravljajo nad posameznike.

Kimura je bila tudi članica igralske zasedbe Netflixove mednarodno priljubljene serije Terrace House: Tokyo 2019–2020, resničnostnega šova o šestih tujcih, ki "pod isto streho iščejo ljubezen".

Priljubljena in ustrahovana hkrati

Sramežljiva 22-letnica prepoznavnih rožnatih las, ki se je razživela samo v ringu, je bila po eni strani izjemno priljubljena, po drugi strani pa je bila deležna obilice ustrahovanja in žaljenja zaradi svojih opazk in vedenja v seriji, ki sta jo prenašala tako Netflix kot japonska televizija Fuji.

"Z neizmerno žalostjo sporočamo, da je naša Hana Kimura umrla," so sporočili iz World Wonder Ring Stardoma, japonske ženske rokoborske lige. "Prosim, bodite spoštljivi in omogočite njenim najdražjim nekaj časa, da to izgubo predelajo, ter molite zanje."

Njena zadnja objava na Instagramu je bila fotografija sebe z mačko in pripisom: "Rada vas imam, imejte dolgo, srečno življenje. Žal mi je." Fotografijo je objavila le malo pred smrtjo, hkrati pa je objavila na spletu še eno sporočilo – zgolj "Zbogom".

Spletno ustrahovanje je eden glavnih razlogov za samomore med mladostniki. V Južni Koreji sta si zaradi njega lani življenje vzeli dve zvezdnici K-popa.