Bill Cosby zavrača obtožbe o spolnem nadlegovanju. Foto: Reuters
Bill Cosby zavrača obtožbe o spolnem nadlegovanju. Foto: Reuters

"Gospod Cosby, posiljevalec," je ženska vzklikala Cosbyju po tem, ko je skočila predenj ob njegovem prihodu na sodišče. Besedo posiljevalec je imela napisano tudi na prsih. Žensko so takoj prijeli policisti in jo odpeljali. Cosby pa se je moral vrniti v avtomobil, kjer je počakal, da se je položaj umiril, poroča nemška tiskovna agencija DPA.
Pred sodiščem v Norristownu, predmestju Philadelphie, v katerem živi tudi Cosby, se je ob začetku procesa zbralo tudi več njegovih nasprotnikov in podpornikov. Vsi so zahtevali pravico - eni za Cosbyja, drugi za njegovo domnevno žrtev Andreo Constand, ki naj bi jo Cosby leta 2004 spolno zlorabil.

Obravnavo preložili zaradi porotnika
Prvo sojenje 80-letnemu Cosbyju se je junija lani končalo brez razsodbe. Ker se poroti ni uspelo poenotiti glede sodbe, je sodnik proces razveljavil. Na ponovljenem sojenju je zdaj zbrana nova porota, Cosby pa ima tudi novega branilca.

A že takoj na začetku se je zgodil nov zaplet. Obramba je izrazila dvom o nepristranskosti enega izmed porotnikov, nakar se je sodnik odločil za preložitev obravnave. Kdaj se bo nadaljevala, sodnik ni določil, poroča DPA.

Cosby je v treh točk obtožen nedostojnega napada z oteževalnimi okoliščinami. Za vsako točko mu grozi do deset let zapora. Igralec, ki je v 80. letih postal svetovno slaven s svojim "šovom Billa Cosbyja", vse obtožbe zavrača.