22-letni športnik bo, kot omenjeno, kmalu drugič postal oče – kdaj natančno, ni razkril –, ima pa tudi štiriletnega sina Davida.  Foto: Reuters
22-letni športnik bo, kot omenjeno, kmalu drugič postal oče – kdaj natančno, ni razkril –, ima pa tudi štiriletnega sina Davida. Foto: Reuters

Nogometni zvezdnik Reala iz Madrida je moral – potem ko se je novi koronavirus začel hitro širiti tudi po Španiji – skupaj s svojimi soigralci v 14-dnevno karanteno, a je po dogovoru s trenerjem in španskimi oblastmi to predčasno prekinil in se vrnil v domovino, kjer ga je čakala njegova partnerka, manekenka Sofija Milošević, s katero sta nato razkrila, da pričakujeta otroka.

Jović je v Beograd poletel "oborožen" z zdravniškimi potrdili, da je zdrav in z izvodoma dveh testov na novi koronavirus, ki sta bila negativna, kar bi srbske oblasti načeloma pomirilo, a kaj, ko so ga že nekaj dni pozneje videli, kako se je v družbi prijateljev zabaval v nekem klubu – praznovali naj bi rojstni dan enega od njih.

To je močno razburilo srbske oblasti, ki se že sicer mučijo z vzpostavitvijo karantene. Nekateri je še vedno ne spoštujejo, zaradi česar je bila med drugim določena tudi policijska ura. Primer Jović je tako komentiral celoten politični vrh: predsednik Aleksandar Vučić je opozoril, da niti športni zvezdnik ne bo ušel zagroženi zaporni kazni, če se izkaže, da je kršil določbe o (samo)karanteni. Premierka Ana Brnabič pa je opozorila, da "imamo slabe primere nogometnih zvezdnikov, ki na tujem zaslužijo milijone, ko pa se vrnejo v Srbijo, pa se vedejo neprimerno in kršijo pravilo o obvezni samoosamitvi".

Državno tožilstvo: Nikomur ne bomo gledali skozi prste

Beograjsko državno tožilstvo pa je v izjavi za Reuters potrdilo, da so za zdaj Jovića le opomnili, če karanteno krši še enkrat (pri tem so spomnili, da je za državljane, ki so se nedavno vrnili iz najbolj ogroženih območij, ta daljša in traja 28 dni), pa ga čakata "strožja kazen, morda tudi aretacija". "Zakon velja za vse in pristojni ne bodo nikomur, ne glede na to, s čim se preživlja, gledali skozi prste," so poudarili.

"Nekateri svoje delo opravili neprofesionalno"

Na očitke se je zdaj odzval tudi Jović, ki je na družbenih omrežjih pojasnil, da je bil v Španiji dvakrat testiran na novi koronavirus in obakrat negativen. "Zato sem se v dogovoru s klubom odločil odpotovati v Srbijo, da bi pomagal in podpiral svoje sodržavljane in da bi bil blizu svoji družini," je zapisal in dodal: "Ko sem pristal v Srbiji, so me še enkrat testirali in spet sem bil negativen." Ob tem pa je s prstom pokazal na pristojne, ki mu, kot je zapisal, niso dali ustreznih navodil: "Zelo žal mi je, da so nekateri ljudje svoje delo opravili neprofesionalno in mi niso dali ustreznih navodil, kako se vesti v času samoosamitve."

"V Španiji sem lahko šel v trgovino ali lekarno po nujne stvari, česar pa tukaj ne smem," je poudaril nogometaš in se opravičil vsem, "če sem jih kakor koli ogrožal."