Konec tedna so v hramu učenosti v Kansasu pripravili prireditev v čast začetku univerzitetne košarkarske sezone, kot gosta pa so si izbrali znamenitega umetnika hiphopa.

Ta pa je 35-minutni šov pripravil v svojem slogu nabito polna dvorana Allen Fieldhouse je tako lahko opazovala pomanjkljivo oblečena dekleta, ki se zvijajo ob drogu, na množico se je usula ploha (nepravih) dolarskih bankovcev, Snoop Dogg pa je poskrbel za necenzurirano verzijo svojih pesmi, kot sta na primer Drop It Like It’s Hot in Gin and Juice.

Glasbenik je na odru vajen ženske družbe ‒ takole je leta 2015 nastopil na pariškem tednu mode. Foto: EPA
Glasbenik je na odru vajen ženske družbe ‒ takole je leta 2015 nastopil na pariškem tednu mode. Foto: EPA

Uradno in osebno opravičilo
"Nismo se tako dogovorili,
" se je po koncertu obupano branil športni direktor Kansasa Jeff Long, ki je zatrdil, da so se z glasbenikovimi menedžerji dogovorili za "čistejšo verzijo" spektakla.

Vodstvo univerze pa je nato celo izdalo javno opravičilo. "Opravičujemo se vsem, ki so se zaradi Snoop Doggovega nastopa počutili razžaljene. Menedžerjem smo jasno povedali, kaj pričakujemo, vseeno pa smo njegovo točko premaknili na konec programa, da bi zagotovili, da so vse košarkarske aktivnosti že spravljene pod streho in je lahko odšel domov vsak, ki ni želel ostati na tem nastopu," so pojasnjevali.

Long pa je šel še korak dlje: "Prevzemam vso odgovornost za to, da se nisem še podrobneje pozanimal o vsebini pevčeve točke, in ponujam svoje osebno opravičilo vsem, ki jih je ta razžalila. Mi ves čas stremimo k temu, da na University of Kansas vladajo družinske vrednote, ta večer pa smo bili pri tem neuspešni," se je kesal zaradi očitkov o neprimernosti šolske predstave.

Snoop Dogg se na očitke ne ozira
Na drugi strani pa je bil Snoop Dogg zelo zadovoljen sam s sabo. Na Instagramu je objavil video, v katerem je ujeto navdušenje množice v Allen Fieldhousu, pozneje pa se je na vse kritike odzval zgolj s kratkim sporočilom ob fotografiji z nastopa: "Hvala. Ker ste mi dovolili, da sem jaz. To je Amerika."