Udeležba na zabavi v Groznem ji povzroča preglavice. Foto: EPA
Udeležba na zabavi v Groznem ji povzroča preglavice. Foto: EPA

Tiskovna predstavnica z oskarjem nagrajene igralke je v petek dejala, da bo Swankova ves znesek, ki ga je prejela od Ramzana Kadirova, podarila raznim dobrodelnim organizacijam. Hilary Swank je sporočila, da "globoko obžaluje" udeležbo na razkošni zabavi Kadirova in da ni vedela, da je bil Kadirov obtožen brutalnih zunajsodnih ubojev in ugrabitev.

Igralka se je pod udarom kritik znašla, potem ko so svet obkrožile fotografije z velikega slavja v Groznem, kjer je v družbi svetovnih zvezd, kot sta tudi Jean-Claude Van Damme in Vanessa Mae, svoj 35. rojstni dan praznoval Kadirov, ki je znan po kršitvah človekovih pravic.

Ali bosta denar podarila tudi Jean-Claude in Vanessa?
Hilary je ugodila zahtevi sklada za človekove pravice, naj zvezdniki vrnejo svoje honorarje. Ali ji bosta sledila tudi Jean-Claude Van Damme in Vanessa Mae, ki naj bi za nastop prejela pol milijona ameriških dolarjev, pa še ni znano.

"Ramzan Kadirov je povezan z vrsto grozljivih zlorab človekovih pravic. Neprimerno je, da zvezdniki sprejemajo plačilo za zabavo z njim. To krepi njegovo podobo in uzakonja brutalnega voditelja," so dejali pri skladu za človekove pravice.