Allen je izpostavil, da se danes komiki gibajo po zelo spolzkem terenu. Foto: AP
Allen je izpostavil, da se danes komiki gibajo po zelo spolzkem terenu. Foto: AP

ih ljudi, kar jih pozna.

"Z Rosie imava dolgo zgodovino, in takšne je jaz nisem poznal. Bila je najstrpnejši človek, kar sem jih kdaj koli poznal. Ne vem, kaj ji je stopilo v glavo, takšne Roseanne jaz ne poznam," je na vprašanje, kako komentira rasistični izpad svoje stanovske kolegice in prijateljice na novinarski konferenci Združenja televizijskih kritikov (Television Critics Association) odgovoril Allen.

Hkrati je opozoril, da se danes komiki gibljejo po zelo spolzkem terenu. "Lahko bi rekli, da sem veteran med komiki, v tem poslu sem že 38 let, in zdi se mi, da gremo v preteklost. So stvari, ki jih danes ne smeš izreči. Kdo določa pravila, kaj se lahko govori? Kot komik si postavljen v nehvaležen položaj, ker včasih ne veš, s katero šalo boš pritisnil na napačen gumb," je o samocenzuri med komiki spregovoril Allen.

Kljub kritikam na račun politične korektnosti pa je odločitev ABC-ja, da ukine Roseannino serijo, ocenil kot pravilno. "To so preprosto morali narediti," je dodal Allen, ki je tudi sam z ABC-jem sodeloval več let.

Odnesel jo je rasistični tvit
Priljubljena serija Roseanne se je na male zaslone vrnila marca letos, a so po dveh izjemno uspešnih mesecih predvajanja ukinili. Takšno odločitev je televizijska mreža sprejela zaradi žaljivih in rasističnih zapisov Roseanne Barr na družbenem omrežju Twitter. V zapisu, ki je je stal serije, se je obregnila ob svetovalko nekdanjega ameriškega predsednika Baracka Obame, Valerie Jerrett.

Roseanne se je sicer opravičila z besedami: "Nisem rasistka, samo idiotka, ki se je neokusno pošalila." A tudi opravičilo ji ni moglo vrniti serije. Pri ABC-ju so se namreč odločili, da bodo nadaljevali snemanje, vendar brez Roseanne in posledično tudi pod drugim naslovom.