Tom Hanks je covid-19 prebolel marca, okužil se je v Avstraliji. Foto: Reuters
Tom Hanks je covid-19 prebolel marca, okužil se je v Avstraliji. Foto: Reuters

V zadnjem času oblasti številnih držav nošenje mask v javnosti priporočajo, a velikokrat niso obvezne, zato jih številni ne uporabljajo. "Ne razumem, resnično ne razumem, saj je to dobesedno najmanj, kar lahko naredi čisto vsak," je o nošenju mask dejal Hanks, ki se je sicer z ženo Rito Wilson okužil med snemanjem filma v Avstraliji.

"Ljudem, ki se ne strinjajo s tem minimumom, ki ga lahko vsak izvaja za preprečevanje nadaljnjih okužb, ne bi zaupal niti vozniškega dovoljenja," je poudaril. Po njegovih besedah je treba namreč, ko vozimo avto, ravno tako upoštevati določena pravila, kot sta npr. uporaba smernikov in upoštevanje hitrostnih omejitev.

"Tega, da ne morete nositi maske, si umivati rok in ohranjati ustrezne razdalje, ne sprejmem in do vas ne čutim spoštovanja," je bil jasen igralec.

Po poročanju BBC-ja imajo z nošenjem mask težave predvsem v ZDA. Mnenje o njih je večkrat spremenil tudi predsednik Donald Trump.

Z ženo za raziskave darovala krvno plazmo

Hanks je pred kratkim sporočil, da sta oba z ženo pripravljena pomagati pri razvijanju cepiva za novi virus, pri čemer sta med drugim darovala tudi svojo krvno plazmo. "Ne samo, da so naju poiskali, tudi sama sva jima ponujala: 'Želite najino kri? Želite plazmo?' In v resnici bova s krvjo pomagala nekaterim ustanovam, ki nameravajo razviti cepivo – ali, kot mu pravim jaz, hank-ivo," je pojasnil 63-letni igralec in v šali zagotovil, da bo z hank-ivom radodaren: "Ne bom si ga prisvojil in zanj zahteval avtorskih pravic."

Plazma bolnikov, ki so covid-19 že preboleli, lahko po nekaterih navedbah pripomore k hitrejši izdelavi cepiva.