"Vojvoda Susseški praznuje zelo poseben prvi očetovski dan," so zapisali ob fotografiji, na kateri je Archie skupaj z očetom, princem Harryjem.

To je prva fotografija kraljevega novorojenčka od 6. maja, ko sta ga na gradu v Windsorju prvič pokazala javnosti.

Archieja po poročanju tujih medijev že julija čaka krst, skoraj zagotovo pa naj bi potekal v kapeli, kjer je bil leta 1984 krščen princ Harry in kjer si je z Meghan Markle maja 2018 obljubil večno zvestobo.

Čeprav Marklova v kraljevo družino poskuša vpeljevati modernost, naj bi bil krst po besedah poznavalca britanske kraljeve družine Richarda Fitzwilliamsa vseeno popolnoma tradicionalen.

Archie je bil rojen 6. maja in ne bo imel naziva princ, razen če mu ga s kraljevim ukazom na željo Harryja in Meghan podeli kraljica Elizabeta II. Novorojenček je sedmi v vrsti za prestol, rodil pa se je ob 5.26 zjutraj po krajevnem času. Ob rojstvu je tehtal 3,2602 kilograma.

Vojvodinja Susseška trenutno ne opravlja kraljevih dolžnosti, ampak se na materinsko življenje privaja v njunem novem domovanju – izjema je bila le tradicionalna proslava v čast rojstnega dneva britanske kraljice.

Princ Harry pa si ni vzel očetovskega dopusta in je v zadnjem času med drugim odpotoval na Nizozemsko in v Rim.