Glasba The Prodigyja slovi kot hitra in divja zmes elektronike, drum'n'bassa in panka. Foto: EPA
Glasba The Prodigyja slovi kot hitra in divja zmes elektronike, drum'n'bassa in panka. Foto: EPA

Flinta, ki so ga preostali člani skupine označili za "pionirja, inovatorja in resnično legendo", so mrtvega našli na njegovem domu, star je bil 49 let. Predstavniki policijske postaje v Essexu glasbenikove smrti že od samega začetka niso obravnavali kot sumljive, v poznejši preiskavi pa so potrdili, da je storil samomor.

Svoje navedbe zdaj umikajo, Caroline Beasley-Murray s policijske postaje v Essexu pa je za BBC pojasnila, da dokazov, ki bi potrjevali, da je šlo za samomor, ni dovolj. Ker je posmrtna obdukcija pokazala, da je bil glasbenik v času smrti pod vplivom mamil, bi lahko namreč šlo tudi za nesrečo. "Nikoli ne bomo vedeli, kaj mu je pred smrtjo rojilo po glavi," je ob novici povedala preiskovalka.

Srečanja ob koncu preiskave se sicer niso udeležili člani njegove družine, pa tudi njegovi glasbeni kolegi ne. So pa pred nekaj dnevi o zvezdnikovem zdravstvenem stanju na družbenem omrežju Twitter posredno spregovorili člani skupine The Prodigy. "Tedni, odkar je umrl Keef, so bili za nas izjemno težki. Če se borite z depresijo, odvisnostjo ali pa razmišljate o samomoru, ne trpite v tišini," so zapisali.