Shatner se znova podaja v svet samskih. Foto: EPA
Shatner se znova podaja v svet samskih. Foto: EPA

Upokojena konjska trenerka in igralec se ločujeta po 18 letih zakona. Zakonca sta podpisala predporočno pogodbo, zato si ob ločitvi ne bosta razdelila premoženja. Shatner je sicer po ocenah ameriških medijev vreden nekaj več kot 100 milijonov dolarjev.

Par še ni komentiral ločitve, a kot kaže, so bili odnosi med njima hladnejši že nekaj časa. V ločitvenih dokumentih je Shatner namreč navedel, da sta se z ženo razšla 1. februarja letos. Kot razlog za ločitev je navedel "nerešljiva razhajanja".

Shatner je gotovo najbolj znan kot legendarni kapitan Kirk, v seriji Zvezdne steze. Foto: IMDb
Shatner je gotovo najbolj znan kot legendarni kapitan Kirk, v seriji Zvezdne steze. Foto: IMDb

Shatner se je prvič poročil leta 1956 z igralko Glorio Rand, s katero je imel tudi štiri otroke. Štiri leta po prvi ločitvi, se je nato leta 1973 poročil z Marcy Lafferty, s katero je bil poročen najdlje, 23 let.

Za igralca je bil zagotovo najbolj boleč konec njegovega tretjega zakona z nekdanjo manekenko Nerine Kidd. Po poročanju njunih bližnjih je imela precej težav z mamili, le dve leti po njuni poroki pa so jo 9. avgusta našli utopljeno v bazenu ob njunem domu. Kot je takrat ugotovila policija, je šlo za nesrečo, povezano s čezmerno količino alkohola.

Nerinina smrt in njena odvisnost sta Shatnerja hudo prizadeli. Kot je v pogovoru povedal nekaj let za dogodkom, se je težko spoprijel z bolečino. "Ne razumem trpljenja, ki človeka potisne v mamila. Sočustvujem z bolečino, ampak ne morem je razumeti." Kot je še dodal, mu je pri prebolevanju izgube močno pomagal njegov soigralec pri Zvezdnih stezah Leonard Nimoy, ki se je tudi sam spopadel z odvisnostjo.