Alexander Zverev. : Reuters
Alexander Zverev. : Reuters

Sedmi igralec sveta vztraja, da so obtožbe Olge Šaripove, da jo je med Odprtim prvenstvom ZDA skušal "zadaviti", brez osnove in "preprosto neresnične".

Šaripova je na Instagramu objavila poročilo o napadu in sprva napadalca ni imenovala, pozneje pa je ruskim medijem potrdila, da jo je napadel Zverev. Trdila je tudi, da jo je Zverev "z glavo butal v zid" in da je morala iz hotela pobegniti bosa.

"Zaradi neutemeljenih obtožb mojega nekdanjega dekleta Olga Šaripove sem zelo žalosten," je v izjavi za javnost dejal Zverev, ki je letos nastopil v finalu OP ZDA.

"Zelo obžalujem, da je podala takšne izjave, ker obtožbe preprosto niso resnične. Imela sva zvezo, vendar se je končala že pred časom. Zakaj se je Olga zdaj odločila za takšne obtožbe, ne vem. Upam, da bova v prihodnje našla način, kako se drug do drugega obnašati na razumen in spoštljiv način," je še zapisal teniški zvezdnik.

Nekdanje dekle ne želi deljenega skrbništva
Ob tem je 23-letni teniški igralec isti dan potrdil, da bo s prav tako nekdanjo partnerko, 27-letno nemško manekenko Brendo Patea, dobil otroka, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

"Pričakujem Alexovega otroka. Sicer nimava ta čas nobenih stikov in – iskreno povedano – z njim ne nameravam deliti skrbništva nad otrokom," je dejala Patea za News.com.au.