Komedija Očka v krilu  je bila za svoj čas silno uspešna: zaslužila je 440 milijonov dolarjev, Akademija pa jo je okronala z oskarjem za najboljše ličenje in frizure; Ameriški filmski inštitut jo je uvrstil na 67. mesto lestvice stotih najbolj smešnih filmov vseh časov. Foto:
Komedija Očka v krilu je bila za svoj čas silno uspešna: zaslužila je 440 milijonov dolarjev, Akademija pa jo je okronala z oskarjem za najboljše ličenje in frizure; Ameriški filmski inštitut jo je uvrstil na 67. mesto lestvice stotih najbolj smešnih filmov vseh časov. Foto:

Filmski otroci gospe Doubtfire, Lisa Jakub, Mara Wilson in Matthew Lawrence, so se ob posebnem jubileju srečali s svojim soigralcem, zvezdnikom Pierceom Bronsnanom.

V vlogi glavne junakinje komedije se je pred 25 leti preizkusil Robin Williams: gospa Doubtfire je bila seveda gospod, nezaposleni igralec, ki se prebija skozi bolečo ločitev. Preobleče se v škotsko matronasto varuško in se zaposli pri svoji nekdanji ženi (Sally Field), da bi lahko vsaj tako preživel več časa s svojimi otroki. Sledi cel kup gospodinjskih zapletov, vključno s tem, da si zažge prsi in obraz namoči v torto.

Sally Field se obletnice ni uspelo udeležiti. Lisa Jakub, ki je v filmu igrala Lydio, je danes pisateljica in javna govorka, pa tudi učiteljica joge. Pred časom je izdala tudi svojo knjigo spominov, naslovljeno You Look Like That Girl (Videti si kot tisto dekle).

Mara Wilson, ki je v komediji igrala najmlajšo hčer Natalie, je svoje otroštvo pod žarometi prav tako prelila v knjigo. Matthew Lawrence je leta 2016 nastopil v televizijskih komedijah Brotherly Love in Boy Meets World.

Največ slave je ob izidu filma požel (danes že pokojni) Robin Williams, ki je navdušil s svojo spontanostjo in darom za improvizacijo. Karikirana, pretirana vloga bi bila v rokah manj sposobnega igralca smrt kariere, Williamsu pa je samo utrdila prostor v srcih Američanov (in sveta).

View this post on Instagram

So this happened. #mrsdoubtfire #reunion #25yearslater

A post shared by Lisa Jakub (@lisajakub108) on Oct 24, 2018 at 3:07pm PDT