Kopalci v Boulogne-sur-Meru so bili prepričani, da je zverina na plaži črni panter. Foto: EPA
Kopalci v Boulogne-sur-Meru so bili prepričani, da je zverina na plaži črni panter. Foto: EPA
Mir na plaži je zmotil prihod strašnega črnega kopalca. Foto: EPA

Operacija "črna pošast" se je začela v sredo, torej kmalu po tem, ko je več ljudi zatrdilo, da so videli "dober meter dolgega črnega panterja".

Črnega orjaka je v letovišču Boulogne-sur-Mer iskalo približno 80 policistov, ki so bili opremljeni s puškami, na pomoč pa jim je priskočil helikopter. Plažo so za en dan celo zaprli, a iskanje je bilo neuspešno. Belgijski turisti, ki jih je poleti v Boulogne-sur-Meru vedno veliko, so v petek sporočili, da je črna žival spet na plaži, v soboto pa so jo ljudje videli, kako se prav lagodno sprehaja po bližnjem koruznem polju.

Je bil res le orjaški maček?
No, policisti so z daljnogledom svojo žrtev končno opazili. Preplašenim ljudem so povedali: "To je črna ali zelo temna mačka, precej mišičasta, zelo dolga, a nizka. Ampak vsekakor ni panter! Mislimo, da je le izredno velika mačka, ki v dolžino meri najmanj meter." Možje postave so priznali, da se jim je žival izmuznila: "Izginila je v gozd. Naši poskusi, da bi jo zajeli, so bili neuspešni." Tudi iz bližnjih cirkusov so potrdili, da ne pogrešajo nobene podobne zverinice.

Nekaj podobnega se je v istem departmaju dogajalo že pred 20 leti. V obmorskem mestecu Toquet so leta 1986 videvali podobno "velikansko črno zverino", a je 50 policistov, ki so območje prav tako preletavali s helikopterjem, ni nikoli našlo.