Navijači Srbije in Črne gore so bili zelo razočarani tudi v Beogradu. Foto: EPA
Navijači Srbije in Črne gore so bili zelo razočarani tudi v Beogradu. Foto: EPA
Argentinski navijači
Argentina je slavila, Banjaluka pa se je odela v črno. Banjalučanke bodo morale zdaj verjetno prenašati še slabo voljo moških zaradi sramotnega petkovega poraza nogometašev Srbije in Črne gore. Foto: EPA

Ali je to znamenje, da v tem mestu v Bosni in Hercegovini res razumejo ženske, ali so lastniki kinematografov le "zavohali" priložnost za zaslužek, je Banjalučankam, ki jim je svetovno prvenstvo v nogometu deveta skrb, pravzaprav vseeno, samo da se lahko umaknejo z nogometom obsedenim moškim.

V več kinih so v junijskih dneh, ko je svetu zavladal nogomet, na program znova uvrstili izbrane romantične uspešnice in celo risanke ter v dvorane povabili "nogometne ubežnice". Casanova, Gejša, Prevzetnost in pristranost ter Ledena doba 2 so le štirje naslovi, ki nežnejši spol in tudi otroke vabijo v kino.

In s tem lastniki kinematografov delajo veliko uslugo tudi moškim. "Ženske naj le pridejo v kino. Želeli smo, da bi nogometni navdušenci doma ali v lokalih lahko letos v miru gledali tekme in navijali po mili volji. Kdo pa si medtem želi tečnarjenja žene?" je povedal lastnik nekega kina.

Bosna in Hercegovina na letošnjem nogometnem prvenstvu sicer ne tekmuje, a velika večina moških v Banjaluki je gorečih navijačev Srbije in Črne gore.