Na 21. tradicionalnem srečanju, ki je uvod v novo motoristično sezono, so dobili blagoslov, da ne bi sebe in drugih udeležencev v prometu spravljali v nesrečo.

Po besedah predstavnika prirediteljev in predsednika Zveze motoklubov Slovenije Leopolda Pungerčarja namen mirnopeškega srečanja ni zgolj sestajanje motoristov, temveč želijo s tem javnost in motoriste na začetku motoristične sezone opozoriti na prometno varnost, ki je, čeprav se z vsakim letom krepi, še vedno nezadostna.

Osrednji del srečanja z blagoslovom motorjev, s pozdravnimi govori in kulturno-zabavnim sporedom se je začel po praznični maši ob 11. uri.

Na omenjeni prireditvi, ki poteka na velikem parkirišču pred mirnopeško cerkvijo, pa so se podobno kot v zadnjih letih spomnili pokojnih mirnopeških rojakov, harmonikarja Lojzeta Slaka in pesnika Toneta Pavčka, ter začrtali novo motoristično sezono.

V Mirni Peči velikonočno srečanje motoristov

V župniji Markovci na Goričkem pa je velikonočni ponedeljek namenjen blagoslovitvi traktorjev. Ker kraj leži ob tromeji, pripeljejo tja traktorje tudi iz sosednjih držav Avstrije in Madžarske.

Na Goričkem blagoslovili traktorje