Razgret kamin, zastoj na obvoznici, pulover z jelenčkom ali samo dobra in številčna družba v studiu obljubljajo nekaj poletne topline tudi v izteku leta. Foto: Val 202
Razgret kamin, zastoj na obvoznici, pulover z jelenčkom ali samo dobra in številčna družba v studiu obljubljajo nekaj poletne topline tudi v izteku leta. Foto: Val 202

Poletje v dvoje je bil projekt Vala 202, ko je jutranji radijski program vsak teden vodil en voditeljski par. Ledino sta zaorala prav Šalehar in Karoli in ker je njuno ekipno vodenje naletelo na dober odziv, so se na radiu odločili, da ga ponovijo tudi pozimi. Z njima so se danes ob 8.45 vrnike tudi Živooke. Pesmi iz darilne vreče svetovne popularne glasbe – ne zgolj božičnih! – so odpeli preverjeni slovenski glasbeniki. Ob spremljavi hišnega benda Angeli, pod vodstvom Igorja Bračiča, bosta vsako jutro v živo nastopila dva izmed deseterice izbranih. To so Nina Strnad, Bort Ross, Raiven, Žiga Rustja, Eva Beus, Luka Sešek, Tina Marinšek, Tokac, Ina Shai in Boštjan Meh.

Živookam lahko prisluhnete vsak dan med 18. in 22. decembrom ob 8.45 na Valu 202 ali prek 4D.


"Tokrat sva se odločila, da bodo peli ne samo tisti, ki radi pojejo, ampak tisti, ki znajo peti,"
je za TV Slovenija izjavil Karoli.

Reka luči v različnih izvedbah
Prvi teden julija se je v studiu Vala 202 dvanajst prijavljenih kandidatov prvič pomerilo v Živookah. Ob spremljavi glasbenikov in žirije (Neža Buh – Neisha, Sergej Ranđelović – Runjoe, Gregor Budal) je vsak zapel verz izbrane slovenske popevke, njen refren in lastni prevod refrena v angleščini. Finalisti so v zadnji oddaji Mihi in Andreju prepevali njima preljubo skladbo Reka luči, ki jo je v izvirniku pel Domen Kozarič. Izvirniku se je najbolj približal Tilen Lotrič, ki je tako postal prvi zmagovalec Živook.

Poletne Živooke so prejele številne pozitivne odzive poslušalcev, pohvale na družabnih omrežjih in na tisoče ogledov videoprenosov oziroma posnetkov. Tudi zimska edicija Poletja v dvoje z Živookami obljublja zanimive vsebine na različnih platformah. Živooke si bo mogoče ogledati tudi v videoprenosu.

Živooke S02E01: Nina Strnad in Bort Ross
Živooke S02E01: Nina Strnad in Bort Ross