Gostišče, ki ponuja prenočitve z zajtrkom, je imelo pred vhodom obešeno norveško zastavo. Kot pojasnjuje lastnica Kjersten Offenbecker, sta z možem zastavo obesila, ker sta želela počastiti svoje prednike in korenine.

Zastava je bila pred vhodom vse od leta 2018, ko sta se tja preselila, poudarjata pa, da je bila v tem času zelo pogosto zamenjana za konfederacijsko zastavo. Zdaj sta jo zaradi številnih komentarjev in žaljivk umaknila.

"Ljudje so potem užaljeni, preden ugotovijo, da nimajo prav," je Offenbeckerjeva še zapisala na družbenem omrežju Facebook in dodala, da jo še vedno namerava obesiti ob posebnih priložnostih oziroma da bo poskušala najti manj očitno mesto zanjo.

"Zelo vesela sva, da sva del te skupnosti, a hkrati zelo žalostna, da sva morala sprejeti to odločitev," je poudarila. Lastnika The Nordic Pineapple sicer nikoli nista dobila neposrednih groženj, ju je pa več ljudi obtožilo promocije rasizma – ob tem so velikokrat dodali, da se jim zdi še toliko bolj žaljivo, ker par vzgaja dva posvojena temnopolta otroka.

"Vse skupaj me moti predvsem zaradi neumnosti ljudi," je pojasnil Greg Offenbecker. "Ne glede na to, če norveška zastava plapola v vetru ali pa nekje leži, še vedno na njej ni nobenih zvezd. Zagotovo si nista podobni."

Zakonca upata, da bosta z umikom zastave preprečila nadaljnje komentarje in žalitve, vseeno pa bo norveška zastava še naprej ostala del njihovega logotipa, še poroča RT.