Neuspešni tihotapec mamil je pozornost policistov na letališču El Prat, ki je drugo najbolj prometno v Španiji, pritegnil, ker je deloval precej nervozno, njegova lasulja pa je bila nesorazmerno velika, je danes sporočila španska policija in na družbenih omrežjih objavila tudi sliko kot dokaz.

Policisti so Kolumbijca zaslišali. Ko so mu odstranili lasuljo, so ugotovili, da ima na glavi nalepljen zaprt paket. V njem so odkrili 503 grame kokaina, vrednega več kot 30.000 evrov. Policija je odkritje kokaina šaljivo označila za Operacijo tupe, povzema francoska tiskovna agencija AFP.

Španija, ki ima zgodovinske vezi z Latinsko Ameriko, predstavlja pomembna vrata, skozi katera predvsem iz Kolumbije v Evropo prihaja kokain. Tihotapci se z željo prebiti se mimo carine pogosto zatekajo k izjemno kreativnim načinom skrivanja mamil.

Španska policija je v preteklih letih kokain med drugim odkrila v prsnih vsadkih, izdolbenih ananasih, blazini na invalidskem vozičku, mavcu, ki ga je imel potnik na zlomljeni nogi, in v 42-delnem jedilnem servisu.